Slijedi druga faza radova na obnovi Partizanskog spomen groblja

20.11.2017. 09:58 / Izvor: Fena
Slijedi druga faza radova na obnovi Partizanskog spomen groblja

Šotrić kaže kako su spremni za ulazak u sljedeću fazu radova, do konačne obnove i trajne zaštite nacionalnog spomenika države BiH.

Sergej Segio Šotrić, predsjednik "Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru", čiji legitimitet osporava gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, saopćio je da su nakon što je završena 1. faza radova – osnovnog grubog čišćenja Partizanskog spomen groblja u Mostaru, spremni za ulazak u sljedeću fazu radova, do konačne obnove i trajne zaštite nacionalnog spomenika države BiH – Partizanskog spomen groblja u Mostaru.

"Nakon više od 10 godina institucionalne nebrige grada Mostara, nepoštivanja službenih nadležnosti, nekompetentnosti i neodgovornosti, želim reći, da me današnji odličan rezultat ispunio velikim zadovoljstvom, te se u tom smislu želim prije svega posebno zahvaliti radnicima komunalnih preduzeća 'Parkovi' i 'Komos', kao i njihovim rukovodiocima na profesionalnosti i brzini izvršavanja preuzetih obaveza", navodi u saopćenju Šotrić i posebnu zahvalnost i čestitku upućuje načelniku Odjela za komunalne poslove Grada Mostara - Omera Pajića.

Podsjećajući da je, kako navodi, prije mjesec dana izabran za predsjednika Odbora te da je odmah preuzeo konkretne aktivnosti i mjere usmjerene ka realizaciji postavljenog cilja, Šotrić istiće kako radi pro bono. U ovom poslu mu, navodi u saopćenju, osim članova odbora, svesrdno pomaže i tim od 20-ak kompetentnih ljudi, a ovaj tim još kontinuirano raste.

Podsjeća i da su na njegov poziv predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, prije 12 dana posjetili kompleks Partizanskog spomen groblja i najavili da će bez odlaganja preduzeti sve mjere i inicijative iz njihove nadležnosti, kako bi se aktivirao proces obnove i trajne zaštite ovog spomeničkog kompleksa.  Šotrić se u saopćenju za javnost posebno zahvaljuje Zvizdići i Novaliću na svesrdnoj pomoći „na koju ćemo biti upućeni sve do okončanja uspješne obnove i trajne zaštite Partizanskog spomen groblja u Mostaru“.

"Na svaki (direktni i/ili indirektni) pokušaj ometanja, opstruiranja, usporavanja i/ili javnog difamiranja našeg rada, odgovorit ćemo snagom pravne države, u skladu sa važećim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine. Na svaku ponudu aktivne saradnje, pomoći i/ili podrške našem radu, odgovorit ćemo pružanjem ruke, imajući pri tom uvijek u vidu interese države Bosne i Hercegovine", navodi u saopćenju za javnost Sergej Segio Šotrić, predsjednik "Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru", čiji legitimitet osporava gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije