Srebrenica u protekle dvije godine postala veliko gradilište

08.01.2019. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Srebrenica u protekle dvije godine postala veliko gradilište

Od sportske dvorane, pa do wellness centra i aqva-parka, na redu je ipak zatvoreni bazen i svečana sala.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kaže da je Srebrenica u protekle dvije godine postala jedno veliko gradilište i da se mnogo toga uradilo, te najavljuje neke od značajnih projekata i u ovoj godini, piše esrebrenica.ba.

On kaže da je Opština Srebrenica, na čelu sa njim, i prošle godine uradila mnogo i realizovala značajne projekte.

Pokretanje Banje Guber je sve bliže, a to je pokazala i posjeta tadašnjeg predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, čime se želi ulagati u sistem banja u ovom entitetu.

Takođe u planu izrada je glavnog projekta za rekonstrukciju Starog grada i iznalaženje donatora za rekonstrukciju i restauraciju kako bi se prezentovalo bogato kulturno-istorijsko naslijeđe ove opštine, u kontekstu razvoja turizma.

Planirana je izrada glavnog projekta za gradski parking, te pronalaženje donatora kao i donatora za rekonstrukciju gradskog parka u Srebrenici.

Od sportske dvorane, pa do wellness centra i aqva-parka, na redu je ipak zatvoreni bazen i svečana sala.

Budžetom za 2019. godinu je planirana kupovina zemljišta za izgradnju zatvorenog bazena i svečane sale.

"Kao što znamo, turska Opština Beykoz je bila zainteresovana finansirati ovaj projekat, te je održan niz sastanaka i sa ambasadorom Turske u BiH, kao i predstavnicima TIKE po pitanju odobravanja sredstava za izgradnju zatvorenog bazena. Smatram da bi opština Srebrenica trebala imati jedan ovakav kompleks uz Banju Guber, čime bi pored svih nabrojanih stavki imali zaokružen ciklus, kada je u pitanju razvoj Srebrenice", kaže Grujičić.

On ističe da će i u ovoj godini biti nastavljen rad na na infrastrukturnim projektima kao što su asfaltiranje, sanacija i rekonstrukcija lokalnih i nekategorisanih puteva, podrška zapošljavanju, podrška poljoprivrednoj proizvodnji,  nastavak elektrifikacije, sanacija fasada, izrada liftova, podrška pojedincima i drugo značajno za razvoj ove opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije