Investicije / PROJEKTI

Svečano otvorena obnovljena kino sala u Maglaju

U drugom dijelu svečanosti nastupio je Kamerni muzički ansambl osnovne muzičke škole iz Maglaja.

20.10.2016. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Ambasadorica Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi i predstavnica UNESCO-a Ana Luiza Thompson de Flores u prisustvu načelnika Maglaja, Doboja i Šamca te brojnih gositiju i građana Maglaja danas su na prigodnoj svečanosti otvorile renoviranu kinosalu Doma kulture “Edhem Mulabdić”.

Ova dvorana uništena je tokom velikih poplava koje su 14. maja 2014. godine oštetile urbanu zonu Maglaja. Zahvaljujući naporima vlade Francuske i brojnih međunarodnih donatora, predstavnici Ambasade Francuske u Sarajevu uspjeli su prikupiti oko milion eura i tim sredstvima renovirali dvorane kulturnih centara u Maglaju, Doboju i Bosanskom Šamcu.

U obraćanju javnosti, ambasadorica Bodonyie istakla je da su željeli Maglaju vratiti jedan od kulturnih centara ovog grada, a renovirana dvorana bit će jedna od najmodernijih u BiH.

"Posebno mi je drago što danas vidim da se realizira i drugi dio projekta, a to je stvaranje veza i povezivanje između kulturnih aktera u zemlji i izvan nje", kazala je Bodonyie.

U drugom dijelu svečanosti nastupio je Kamerni muzički ansambl osnovne muzičke škole iz Maglaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije