Investicije / PROJEKTI

U Bosanskom Petrovcu se nastavljaju radovi na kanalizacionom sistemu

30.04.2014. 15:35 / Izvor: eKapija.ba

Unatoč lošim vremenskim uslovima, radovi na izgradnji kanalizacionog sistema u Bosanskom Petrovcu, teku po rasporedu.

Dolaskom velikih mašina, freze za iskop kanala i bušilice za probijanje prokopa ispod asvalta, sama dinamika radova je ujedno i ubrzana i očekuje se izvršenje radova u zadatim rokovima, do kraja maja 2015. godine.

Trenutno su u toku, kopanje kanala u ulici Gaj u centralnom dijelu Bosanskog Petrovca i probijanje prokopa ispod asvalta na kanalu F2-F7, od ulice Didovići prema ulici Gaj.

Projekat u Bosanskom Petrovcu je dio WAT SAN Projekta (Projekt vodoopskrbe i odvođenja otpadnih voda u Federaciji BiH) i predstavlja najveće ulaganje do sada u oblasti rješavanja vodoopskrbe, kanalizacionih problema općina i prečišćavanja otpadnih voda. U ovaj projekt rješavanja infrastrukturnih pitanja je uključena 21 općina u Federaciji Bosne i Hercegovine. Finansiranje osigurava Evropska investicijska banka dok je implementator Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u okviru kojeg je uspostavljena Jedinica za upravljanje ovim projektom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije