U novogradskoj ulici Amira Krupalije saniraju se kanalizacijske i oborinske vode

20.06.2020. 08:58 / Izvor: Akta.ba
U novogradskoj ulici Amira Krupalije saniraju se kanalizacijske i oborinske vode

Nakon što se završi izgradnja kanalizacionog sistema, cijela ulica u dužini trase će biti rekonstuisana i asfaltirana.

U ulici Amira Krupalije, u naselju Buća Potok u toku je nastavak realizacije projekta izgradnje separate kanalizacione mreže koji obuhvata radove u ovoj ulici i dijelu ulice Safeta Isovića, a kojim se rješava dugogodišnji problem velikog broja stanovnika ovog gusto naseljenog područja Novog Grada.

U ulici Amira Krupalije koja gravitira mjesnim zajednicama „Buća Potok“ i „Dolac“, prethodnih godina je izgrađeno oko 500 metara separatnog kanalizacionog sistema, od ulice Adema Buće kroz krug firme „Zrak“ do ulice Safeta Isovića.

To je dio naselja koji nije imao izgrađenu tehnički adekvatnu kanalizacionu mrežu, a izgradnjom novih oko 330 metara duplog sistema kroz samo naselje, to pitanje će biti riješeno na kvalitetan način. Kanalizacija i oborinske vode neće više teći ulicama i praviti poplave, a samim tim spriječit će se mogućnost pojave klizišta. Nakon što se ovaj sistem izgradi, uslovi života stanovnika ovog dijela naselja bit će znatno bolji i ugodniji, jer se njegovom realizacijom sprečava i mogućnost pojave higijensko-epidemioloških problema.

Realizacija projekta obuhvata izgradnju separatne kanalizacione mreže od kvalitetnih poliesteskih cijevi DN300 fekalna i oborinska, u ukupnoj dužini od oko 330 metara. Izveden je priključak nove kanalizacione mreže na postojeći, te se radi polaganje glavnih vodova i paralelno izvođenje kućnih priključaka.

Nakon što se završi izgradnja kanalizacionog sistema, cijela ulica u dužini trase će biti rekonstuisana i asfaltirana.

Izvođač radova je firma „Bujice“ iz Konjica, nadzor ispred krajnjeg korisnika vrši KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, a stručni nadzor firma „Saraj inženjering“ d.o.o.

Tokom izvođenja radova, od 08 do 16 sati obustavljeno je odvijanje saobraćaja u dijelu dionice gdje se izvode radovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije