U okviru projekta "FIFA gol" Prnjavor dobija stadion od 300.000 dolara

27.12.2018. 10:04 / Izvor: Akta.ba
U okviru projekta 'FIFA gol' Prnjavor dobija stadion od 300.000 dolara

Kovačević je napomenuo da će biti izgrađena dva terena, jedan od vještačke i jedan od prirodne trave.

Prnjavor će iduće godine u okviru projekta "FIFA gol" dobiti stadion vrijedan 300.000 dolara, rekla je ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

Davidovićeva je čestitala načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu i rukovodstvu Fudbalskog kluba "Ljubić" koji su uspjeli da se izbore za ovako značajan projekat.

"Čestitke i Fudbalskom savezu Republike Srpske koji daje značajnu podršku realizaciji projekta", rekla je Davidovićeva, koja je danas u Prnjavoru razgovarala sa načelnikom Tomašem i rukovodstvom FK "Ljubić".

Ona je istakla da je ovo značajan događaj ne samo za Prnjavor, već i za Republiku Srpsku i fudbal kao sport.

"Jako je važno što će svjetska kuća fudbala izgraditi jedan ovako značajan kompleks u Prnjavoru", dodala je Davidovićeva.

Ona je navela da je resorno ministarstvo do sada radilo na omasovljavanju sporta u Republici Srpskoj, kao i na poboljšanju potrebne infrastrukture, a tako će nastaviti i ubuduće.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević rekao je da je pobjeda u projektu lijep poklon za mladost ove opštine, za mlade bez obzira da li se bave fudbalom ili sportom uopšte.

Kovačević je napomenuo da će biti izgrađena dva terena, jedan od vještačke i jedan od prirodne trave.

"Mnogo je bilo sredina koje su aplicirale za ta sredstva. Mi smo nakon dužeg vremena odlučili da to bude Prnjavor zbog angažovanja rukovodstva opštine i FK 'Ljubić'. Oni su ti koji su se kvalifikovali dajući najbolja rješenja u realizaciji projekta", rekao je Kovačević.

On je naveo da je prirodno da će terene najviše koristiti sportisti iz Prnjavora, ali da će na njemu raditi i sportisti iz Republike Srpske, pa i regiona.

"Imamo u planu da se tu ne grade samo dva terena nego i određeni prateći sadržaji kao što su svlačionice, dvije tribine od po 300 i 500 mjesta, hotelski objekti da bi projekat bio samoodrživ. Mislimo da šanse za to postoje i zato nam je potrebna pomoć ne samo lokalne zajednice već predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, da svi zajedno izgradimo priču koja će biti prepoznatljiva i izvan Republike Srpske" , istakao je Kovačević.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je velika čast što je Prnjavor uz podršku Vlade Republike Srpske i Fudbalskog saveza Republike Srpske dobio ovaj značajan projekat.

"U FK 'Ljubić' se predano radilo u protekle dvije godine pod novom, podmlađenom upravom. Tome u prilog idu postignuti rezultati od renovinaranja svih prostorija do broja djece koja treniraju u klubu. Drago mi je što se i izvan opštine Prnjavor prepoznaju ovi rezultati što danas imamo zvanično priliku da vidimo. Mi ćemo uraditi sve da opravdamo ukazano povjerenje" , rekao je Tomaš.

On je izrazio uvjerenje da će novi stadion biti i mjesto okupljanja mladih sportista, ne samo iz Republike Srpske, BiH nego i regiona, mjesto okupljanja svih ljudi koji vole sport.

Tomaš je zahvalio svima u FK "Ljubić" od uprave do igrača i izrazio uvjerenje da će Prnjavor iz ovog projekta izaći kao još perspektivnija sredina.

On je podsjetio da je predsjednik FK "Ljubić" Zoran Deket ušao u najuži krug kandidata za izbor najboljeg sportskog radnika u Republici Srpskoj, a da je fudbalski sudija u Prvoj ligi Republike Srpske Aleksandar NJegomirović nominovan za najboljeg sudiju.

Predsjednik FK "Ljubić" Zoran Deket zahvalio je svima koji su pomogli da Prnjavor dobije projekat "FIFA gol".

Deket je istakao da u Školi fudbala trenira 195 dječaka i djevojčica.

"Smatramo da je to najveći uspjeh, osim radova na infrastrukturi, na edukaciji trenera i svega ostalog što čini fudbal i sport uopšte", rekao je Deket. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije