U toku sanacija puta u Mjesnoj zajednici Višća Gornja

14.06.2020. 11:50 / Izvor: Akta.ba

Cilj projekta jeste proširenje i rekonstrukcija devastiranog puta kako bi se mještanima omogućio lakši prilaz domovima, te bolji i kvalitetniji način življenja.

U Mjesnoj zajednici Višća Gornja počela je realizacija infrastrukturnog projekta u okviru kojeg je sanacija puta od groblja Miloševići za Drenik.

Cilj projekta jeste proširenje i rekonstrukcija devastiranog puta kako bi se mještanima omogućio lakši prilaz domovima, te bolji i kvalitetniji način življenja.

Dakle,radi se na sanaciji dionice puta u Mjesnoj zajednici Višća Gornja, put od groblja Miloševići za Drenik dužine 900 metara i širine 3 metra.

Naime, riječ je o sufinansiranju i realizaciji projekata infrastrukture za rješavanje problema izbjeglih, raseljenih lica i povratnika srpske nacionalnosti u oba entiteta države BiH.

Projekat sanacije puta u Mjesnoj zajednici Višća Gornja, put od groblja Miloševići za Drenik podržan je potpisanim Sporazumom o saradnji sa Općinama/Gradovima u Federaciji BiH i RS za realizaciju projekata redovnog Programa Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije u Banja Luci.

Finansijska vrijednost ove investicije iznosi 29,636,10 KM od čega su 10,000,00 KM sredstva iz Budžeta Grada Živinice, dok je ostatak potrebnih sredstava obezbijeđeno iz Vlade Republike Srpske.

Izvođač radova ovog projekta je Živinička firma SE-Sarajka .

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković istakao je posebno zadovoljstvo zbog pravog koncepta za sve raseljene osobe, te dodao da kada se uključe oba bh. entiteta i državne institucije zajedno sa lokalnim zajednicama koje trebaju pokrenuti incijativu imamo pravi način i dobar primjer za suživot svih nas.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije