Unigradnja na Otoci gradi stambeno-poslovni toranj sa 15 spratova

27.03.2018. 12:04 / Izvor: Akta.ba
Unigradnja na Otoci gradi stambeno-poslovni toranj sa 15 spratova

Firma Unigradnja nedavno je počel gradnju novog stambeno-poslovnog objekta na Otoci, potvrdili su za poslovni portal Akta.ba u ovoj kompaniji.

Firma Unigradnja nedavno je počela gradnju novog stambeno-poslovnog objekta na Otoci u Sarajevu, potvrdili su za poslovni portal Akta.ba u ovoj kompaniji.

Novi objekat nazvan "Kula" se nadovezuje na postojećim stambenim objektom i nalazi se na lokaciji Bulevar Meše Selimovića, Otoka u općini Novi Grad Sarajevo uz glavnu saobraćajnicu iznad podzemne garaže.

Ukupna površina koju će zauzimati ovaj stambeno-poslovni objekat iznosi 7.500 m2. Objekat će se graditi na 15 spratova uz prizemlje i garažni prostor. Također objekat će posjedovati i dva lifta nosivosti 1.000 i 825 kg.

Stambene jedinice su različitih veličina, a kako su nam rekli u Unigradnji kretat će se od 35 do 126 M2, odnosno 35, 50, 55, 69 i 126 m2.

Za izgradnju će se koristiti kvalitetni materijali, tako da će unutrašnja stolarija biti drvena bojena bijelom bojom, ulazna vrata će biti protuprovalana sa obaveznim atestom...

U Unigradnji pojašnjavaju kako će stanovi biti opremljeni instalacijama slabe i jake stuje, a svaka prostorija sa propisanim brojem utičnica,prekidača i izvoda za svijetleća tijela.

Također, biće izrađene i instalacije za telefon, zvono, interfon, internet, kablovsku TV...

"Instalacija vode i kanalizacije izvedena će biti po svim važećim standardima sa vodomjerima sa daljinskim očitanjem. Zagrijavanje objekta planirano je putem KJKP 'Toplane'", pojasnili su nam u Unigradnji.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije