Preduzeće Babić uredilo puteve ka izletištu Tretište

Investicije / URBANIZAM

Preduzeće Babić uredilo puteve ka izletištu Tretište

Prije asfaltiranja saobraćajnice u dužini od 300 m i širini od 3,5 m sa rigolom, izvršeno je sječenje šiblja i niskog rastinja.

07.06.2019. 08:37 / Izvor: Akta.ba

Preduzeće "Babić" d.o.o. Jablanica završilo je radove na uređenju puta, zelenih površina, drvoreda i zaštiti rijeke Draganjke na dionici puta od sela Bijela do izletišta Tretište.

Prije asfaltiranja saobraćajnice u dužini od 300 m i širini od 3,5 m sa rigolom,  izvršeno je sječenje šiblja i niskog rastinja, mašinski iskop zemlje u širokom otkopu na dijelu saobraćajnice, nabijanje prirodnog podtla na dijelovima ispod nasipa, kao i podtla poslije iskopa zasjeka i usjeka do kote posteljice, te izrada nasipa prema poprečnim profilima.

Također ovaj projekat je obuhvatio i postavljenje betonski ivičnjaka, izradu betonskih cjevastih propusta, izradu tamponskog sloja, podrigolske drenaže i bankine. Ukupna vrijednost radova iznosi 49.679,42 KM, a sredstva su obezbijeđena od strane Vlade HNK, putem Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije