Izgradnja aerodroma Zupci i Trebinje Resorta odgođena za bolja vremena

18.11.2010. 13:12 / Izvor: eKapija.ba
Izgradnja aerodroma Zupci i Trebinje Resorta odgođena za bolja vremena

U organizaciji Centra civilnih inicijativa (CCI) i Opštine Trebinje, početkom sedmice je održan Forum odgovornosti, na kome je učestvovao načelnik Dobroslav Ćuk, sa saradnicima.

 

U organizaciji Centra civilnih inicijativa (CCI) i Opštine Trebinje, početkom sedmice je održan Forum odgovornosti, na kome je učestvovao načelnik Dobroslav Ćuk, sa saradnicima.

"Nedostatak novih radnih mjesta, neriješeni problemi privatizovanih trebinjskih preduzeća, te zastoj u realizaciji kapitalnih razvojnih projakata uslovljen svjetskom ekonomskom krizom , najveći su aktuelni izazovi sa kojima se suočava Opština Trebinje", izjavio je načelnik ove opštine Dobroslav Ćuk.

Ćuk je, između ostalog, rekao da su zbog slabe investicione aktivnosti u ekonomskoj krizi poslovi na realizaciji velikih razvojnih projekata, kao što su aerodrom Zupci i izgradnja turističko-rekreacionog kompleksa "Trebinje resort", morale biti odgođene za neka bolja vremena, saopćila je press služba Opštine Trebinje.

Prema njegovim riječima, uprkos otežanim uslovima privređivanja, opština Trebinje je uspjela da realizuje niz infrastrukturnih projekata, kao što su izgradnje južne zaobilaznice, urbanistička uređenja naselja, putne i kanalizacione mreže i javne rasvjete za šta je ove godine iz budžeta izdvojeno skoro tri miliona KM.

On je dodao da ekonomski i socijalni ambijent u Trebinju i dalje opterećuju problemi radnika privatizovanih preduzeća "Trebinjeprevoza", "Neimarstva" i "Novoteksa", te nedostatak novih radnih mjesta, za šta je potrebno mnogo više dobre volje invetitora.

Građane Trebinja na javnoj tribini "Forum odgovornosti" najviše je interesovalo pitanja nastavka projekta zapošljavanja pripravnika, problemi radnika "Trebinjeprevoza", administrativnih prepreka pri pokretanju privatnog biznisa, saobraćajnih gužvi i nedostatka parking mjesta, divljih deponija, te pitanja sadržaja za mlade Trebinjce kao i pitanje većih izdvajanja opštine za rad nevladinih organizacija.

Prema riječima predstavnika CCI, Forum odgovornosti, koji se organizuje u okviru projekta Lokalna uprava za kvalitet života građana, ovakav, neposredan način komunikacije lokalnih vlasti i građana, održani su u 14 opština BiH, te da se nastavak projekta planira i u drugim lokalnim zajednicama

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije