Započeli radovi na velikoj obnovi mostarskog naselja Bijeli Brijeg

09.01.2020. 13:24 / Izvor: bljesak.info
Započeli radovi na velikoj obnovi mostarskog naselja Bijeli Brijeg

Kompletna sanacija i revitalizacija izvodit će se s ciljem vraćanja u život zelenila u tom naselju.

Radovi na projektu sanacija i revitalizacije zelenih površina u mostarskom naselju Bijeli Brijeg, vrijednom nešto više od pola milijuna maraka, nedavno su započeli. Projektom kojeg je uradila tvrtka UniBox, planirana je izgradnja četiri igrališta, šetnice, tribina i mjesta za street workout. 

"Kao dio višenamjenskog prostora koristi se postojeća asfaltirana prometnica uz stadion koja zadržava svoju postojeću funkciju, a dodaje se višenamjenska uloga igrališnog prostora. U slučaju potrebe stadiona dvokrilna vrata se otvaraju i korištenje prometnice se može odvijati nesmetano po površini igrališta. Na ovaj način prostor uz stadion bit će održavan i u višenamjenskoj ulozi", stoji u projektnoj dokumentaciji. 

Kompletna sanacija i revitalizacija izvodit će se s ciljem vraćanja u život zelenila u tom naselju, a poseban naglasak, navedeno je, bit će na najmlađim stanovnicima. Projektom je zamišljena obnova površine od dvije i pol tisuće četvornih metara, od čega više od tisuću metara trebaju biti travnjaci, a 612 metara namijenjeno je za ostalo zelenilo i šumu. 

Ranije smo uputili dopis odjelu urbanizma Grada Mostara, no nismo dobili odgovor. Podsjećamo, područje gdje se izvode radovi, često je bivalo mjestom za odlaganje otpada.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije