Uskoro novo rješenje o parcelaciji lokacije na kojoj je smješten Penny plus

Investicije / URBANIZAM

Uskoro novo rješenje o parcelaciji lokacije na kojoj je smješten Penny plus

Općina uskoro donosi novo rješenje o parcelaciji lokacije na kojoj je smješten poslovni kompleks Penny plus u Velešićima.

20.05.2020. 15:15 / Izvor: Akta.ba

Općina uskoro donosi novo rješenje o parcelaciji lokacije na kojoj je smješten poslovni kompleks Penny plus u Velešićima, navodi se u saopćenju općine, a u vezi pokretanja postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na lokalitetu Penny plusa.

Općina Centar Sarajevo je putem Službe za imovinsko-pravne odnose, geodetske poslove i katastar nekretnina u dva navrata donosila rješenje o provođenju tehničkih promjena u katastarskom operatu (parcelacija), a na ta rješenja firma Penny plus je izjavila žalbe. 

Postupajući po žalbi, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kao drugostepeni organ, uvažila je žalbu i poništila rješenja u oba slučaja i predmet vratila prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje. 

Općina će u ponovnom postupku, poštivajući upute drugostepenog organa, a na osnovu pravomoćnog rješenja Službe za urbanizam i zaštitu okoliša, kojim je izdata urbanistička saglasnost Ministarstvu saobraćaja KS-Direkcija za puteve KS za izgradnju Prve transverzale na dionici Kranjčevićeva-Bare-Hotonj, do granice sa općinom Vogošća (tunela Kobilja glava na Šipu), a u svrhu privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa regulacionim planom, donijeti novo rješenje o parcelaciji i za ovu lokaciju. 

Donošenjem pravomoćnog rješenja o parcelaciji na lokalitetu objekata firme Penny plus u Velešićima stvaraju se pravne osnove da Zavod za izgradnju KS, kao nadležna kantonalna ustanova, nastavi postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje Prve transverzale na dionici Kranjčevićeva-Bare-Hotonj, do granice sa općinom Vogošća, odnosno tunela na Šipu, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije