Ništa od gradnje nebodera na mjestu kina Kozare?

21.09.2020. 12:08 / Izvor: Nezavisne novine
Ništa od gradnje nebodera na mjestu kina Kozare?

Prema Radojičićevom nalogu, od jutros je više gradskih službi zaduženo da obave vanrednu inspekciju stanja na gradilištu.

Grad Banjaluka neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina "Kozare", dogovoreno je na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika više zajednica etažnih vlasnika iz Ulice Sime Šolaje.

Nakon današnjeg sastanka, u Gradskoj upravi nam je potvrđeno je da je Radojičić, istovremeno, izdao hitan nalog za vanredni inspekcijski nadzor u Ulici Sime Šolaja, gdje je u toku rušenje nekadašnjeg kina "Kozare".

Prema Radojičićevom nalogu, od jutros je više gradskih službi zaduženo da obave vanrednu inspekciju stanja na gradilištu, povodom informacija o brojnim nedostacima, od nepropisnog zbrinjavanja azbestog prekrivača nekadašnjeg kina do ugrožavanja zdravlja stanara okolnih zgrada.

"Istovremeno, sa stanarima smo se dogovorili da se izvrši vještačenje svih elemenata regulacionog plana za ovo područje i mogućnosti bilo kakve gradnje na ovoj lokaciji", rekao je Radojičić.

Foto: Buka, arhiva

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije