Dogovorena izgradnja vrtića u Vrbanji i igrališta u Mišinom hanu

04.10.2020. 10:48 / Izvor: Akta.ba
Dogovorena izgradnja vrtića u Vrbanji i igrališta u Mišinom hanu

Grad će obezbijediti potrebnu dokumentaciju i sprovesti postupak javne nabavke za nove zajedničke projekte.

Novi vrtić u Vrbanji, dječije igralište u Mišinom hanu i asfaltiranje saobraćajnica na području Debeljaka i Kuljana, projekti su koji će se već na jesen izvoditi u saradnji Gradske uprave i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

U Gradskoj upravi je protekle sedmice potpisan ugovor o realizaciji ovih projekata, a očekuje se da bi ubrzo mogli početi i radovi na terenu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da se potpisom ovog ugovora nastavlja dobra saradnja Grada i Sekretarijata, nakon što je, zajedničkim projektom, izgrađen dio kanalizacione mreže u Vrbanji i nedavno otvoreno dječije igralište u Lazarevu.

"Grad će obezbijediti potrebnu dokumentaciju i sprovesti postupak javne nabavke za nove zajedničke projekte, a ukoliko ne bude problema oko javnih nabavki, očekujemo da sa realizacijom možemo krenuti već ove jeseni.", istakao je Radojičić.

VD direktora Sekretarijata Marko Aćić, kazao je da je za navedene projekte predviđeno 130.000 KM.

"Od toga, 35.000 KM ulažemo u izgradnju dječijeg igrališta u Mišinom hanu za interno raseljena lica, jer je veliki broj ovih lica našao svoje mjesto žiljenja upravo u ovoj banjalučkoj mjesnoj zajednici. Ostatak sredstava odnosi se na sufinansiranje izgradnje vrtića u Vrbanji, te modernizacije saobraćajnica na području Kuljana i Debeljaka.", kazao je Aćić.

On je ukazao da je, istovremeno, u toku i izgradnja 50 tzv. socijalnih stanova u naselju Ada, nakon što su nedavno u Kuljanima, u okviru ovog projekta, već izgrađene tri stambene zgrade sa 48 „socijalnih" stanova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije