Otvoren regionalni put koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje

12.10.2020. 13:59 / Izvor: Fena
Otvoren regionalni put koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje

U mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, otvoren je regionalni put R439 koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje.

U mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, otvoren je regionalni put R439 koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Riječ je o dugoočekivanom okončanju radova i ukupno 12 kilometara moderno izgrađene prometnice koja povezuju dvije općine i omogućuje daljnji razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 5,5 milijuna maraka, a sredstva je osigurala Vlada Srednjobosanske županije posredstvom Direkcije za ceste SBŽ-a.

Izlaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnica u Saboru SBŽ-a Zdenka Džambas u izjavi za medije kazala je kako su završne aktivnosti na realizaciji ovog projekta počele 2018. godine kada je potpisan Ugovor o gradnji i asfaltiranju 12 kilometara nedostajućeg dijela regionalnog puta između općine Novi Travnik i općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

"Asfaltom su spojeni Novi Travnik i Gornji Vakuf - Uskoplje. Naravno, ovo je također cestovno povezivanje preko središnje Bosne prema Mostaru i dalje - do Neuma, a građani Gornjeg Vakufa - Uskoplja sada mogu za kraće vrijeme putovati preko Viteza prema Sarajevu i dalje", kazala je Džambas.

Ovaj strateški projekt od početka ima snažnu podršku od političkog vodstva iz Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a posebice od aktualnog zastupnika u Saboru ŽSB i predsjednika OO HDZ BiH Uskoplje Dražena Matišića.

"Sretan sam i zadovoljan što smo konačno dočekali čin završetka rekonstrukcije preostalih 12 kilometara regionalnog puta R439 Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje. Drago mi je što je prepoznat velik značaj ove regionalne dionice, kako za Županiju Središnja Bosna pa tako i za općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Novi Travnik", kazao je Matišić, priopćeno je iz Ured za informiranje ŽO HDZ BiH SBŽ-a. 

Fotografija: bugojno-danas.info

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije