Pomjeren garantni rok: Krov Banskog dvora na popravci

05.03.2021. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Pomjeren garantni rok: Krov Banskog dvora na popravci

Gradonačelnik je dodao da će o svim detaljima javnost biti upoznata nakon dobijanja detaljnog izvještaja.

Gradonačelnik Draško Stanivuković hitno je naredio da se povuče garancija za izgradnju krova na Banskom dvoru samo dan pred istek roka, jer je nadležna inspekcija utvrdila da izvođač radova iste nije izvodio u skladu sa ugovorom, te uočila brojne nepravilnosti na pomenutom krovu.

"Nakon naše intervencije, firma koja je izvodila radove je pristala na to da se na dodatnih 6 mjeseci produži garancija i da se otklone sve nepravilnosti na krovu koje je utvrdio „Tim za reviziju“. Radovi su nezadovoljavajući, a u krov je uloženo preko 600.000 KM", kazao je gradonačelnik i izrazio žaljenje što je dozvoljeno da se ovakve malverzacije vrše na našem spomeniku kulture.

Ovim je Grad Banja Luka po prvi put zatražio od nekog izvođača da ispravi utvrđene nepravilnosti i greške, tačnije, aktivirao je garanciju za otklanjanje nepravilnosti, u ovom slučaju – za sanaciju krova na zgradi Banskog dvora.

Gradonačelnik je dodao da će o svim detaljima javnost biti upoznata nakon dobijanja detaljnog izvještaja tzv. „Tima za reviziju“, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banja Luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije