Okončani radovi na asfaltiranju dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju

21.09.2021. 12:16 / Izvor: Akta.ba
Okončani radovi na asfaltiranju dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju

Krajem prošle sedmice ugradnjom drugog sloja novog asfalta okončani su radovi na sanaciji dijela saobraćajnice Ulice Armije RBiH.

Krajem prošle sedmice ugradnjom drugog sloja novog asfalta okončani su radovi na sanaciji dijela saobraćajnice Ulice Armije RBiH, od raskrsnice sa Ulicom Kenana Brkanića prema naselju Poljine.

Projekat je finansirala Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojeno 135.190 KM. Za izvođenje radova je angažovana građevinska firma "Grakop" iz Kiseljaka dok je za nadzor bila zadužena firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.

Tokom realizacije ovog projekta, na dijelu saobraćajnice dužine 500 metara, prvo je uklonjen postojeći oštećeni asfalt nakon čega je ugrađena nova tamponska podloga. Zatim su sa obje strane saobraćajnice postavljeni novi betonski ivičnjaci (1.200 metara), dok je za adekvatnu odvodnju oborinskih voda ugrađen sistem nove odvodnje. Prije asfaltiranja (2.400 metara kvadratnih) urađena je nivelacija postojećih šahtova i šibera za vodu. Gdje god su dozvoljavale prostorne mogućnosti, kako je predviđeno projektom, postojeća saobraćajnica je proširena do jedan metar.

Ovaj projekat je realizovan na osnovu potpisanog ugovora o realizaciji projekta sanacije dijela saobraćajnice Ulice Armije RBiH, od raskrsnice sa Ulicom Kenana Brkanića prema naselju Poljine, a na prijedlog sugrađana koji su uputili inicijativu putem svoje Mjesne zajednice "Betanija".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije