Za zeleniju Banju Luku: Investitori će prilikom gradnje morati da sade i drveće

23.07.2022. 08:39 / Izvor: Akta.ba
građevinski radovi

Uz aktivnosti koje Grad Banja Luka preduzima na očuvanju zelenila, novom odlukom kojom su investitori dužni da prilikom gradnje zasade nove sadnice.

Uz aktivnosti koje Grad Banja Luka preduzima na očuvanju zelenila, novom odlukom kojom su investitori dužni da prilikom gradnje zasade nove sadnice, čime će grad dodatno biti oplemenjen sa 500 sadnica godišnje.

Odlukom, koja je na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića usvojena na posljednjoj sjednici Skupštine Grada, precizirano je da je investitor koji gradi kolektivni stambeno-poslovni objekat, kolektivni stambeni objekat ili poslovni objekat površine veće od 1.000 kvadrata, dužan da obezbijedi sadnju jednog drveta na svakih 500 kvadrata površine.

Naime, gradska administracija je od početka opredijeljena za zelenilo i kroz brojne aktivnosti teži ka tome da Banja Luka bude zeleni grad.

Najveća jesenja sadnja sa rekordnim brojem zasađenih stabala, težnja za izgradnju novog gradskog parka, drugih parkova i skverova, sadnja drveća, blokovskog zelenila i cvijeća u okviru akcije „Čisto lice grada“, potvrda su te opredijeljenosti za očuvanjem zelenila u našem gradu.

I ovom novom odlukom se ide u tom smjeru, čijom će realizacijom naš grad sigurno postati zeleniji i uređeniji.

Kako je navedeno u obrazloženju usvojene dopune Odluke  komunalnom redu, Grad Banja Luka želi da aktivno radi na unapređenju kvalieta vazduha, obnavljanju prirodnih biljnih resursa i podizanja nivoa javnog zdravlja, a sve u cilju da grad Banja Luka postane prepoznatljiv kao jedan od zelenih gradova u regionu, navode iz gradske uprave. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije