Objavljen poziv za uvid u glavni projekat autoceste na Koridoru Vc

26.10.2022. 12:51 / Izvor: Akta.ba
koridor vc

Federalno ministarstvo prostornog uređenja je objavilo javni poziv za uvid u glavni projekat autoceste na Koridoru Vc. Radi se o dionici Putnikovo Brdo - Karuše i Karuše - Medakovo.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja je objavilo javni poziv za uvid u glavni projekat autoceste na Koridoru Vc. Radi se o dionici Putnikovo Brdo - Karuše i Karuše - Medakovo.

"Na Javni poziv mogu se javiti samo stranke u postupku donošenja rješenja o odobrenju za građenje autoceste na koridoru Vc, dionica Putnikovo Brdo - Medakovo, u dužini od cca 8,5 km, na području općina Doboj Jug, Usora i Tešanj, Zeničko-dobojski kanton, a u skladu sa članom 33. Zakona o autocesti na koridoru Vc", piše u javnom pozivu.

Da podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija dopunila Odluku o davanju saglasnosti za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Putnikovo Brdo – Medakovo.

Dopuna se odnosi na dodavanje novih zemljišnih čestica radi njihove eksproprijacije.

U obrazloženju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija navedeno je da je ova odluka dopunjena na inicijativu JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar u kojoj su pobrojane nove čestice javnog dobra, a koje nisu obuhvaćene ranije donesenim odlukama Vlade Federacije BiH.

Kako bi se mogao dovršiti proces eksproprijacije, a radi nesmetanog ulaska u posjed i početka radova na izgradnji dionice Putnikovo Brdo - Medakovo, dopunjena je ova odluku.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije