RAZVOJ GRADA

Banjaluka želi još najmanje tri kružna toka, ovi su prioritet

11.04.2023. 08:18 / Izvor: Akta.ba
KRUZNI TOK

Stanivuković je istakao da postoje tri prioritetna projekta, čija bi realizacija doprinijela efikasnijem i bržem odvijanju saobraćaja i dodatnom razvoju najvećeg grada RS.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je sa v.d. direktora JP Putevi Republike Srpske Milanom Dakićem i gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem na temu realizacije infrastrukturnih projekata i ulaganja u Banjaluci.

Stanivuković je istakao da postoje tri prioritetna projekta, čija bi realizacija doprinijela efikasnijem i bržem odvijanju saobraćaja i dodatnom razvoju najvećeg grada RS.

"U narednom periodu, jedan od prioriteta o kojima je bilo riječi jeste izgradnja nekoliko kružnih raskrsnica, ali čak tri kružne raskrsnice za nas su od velikog značaja i to na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića, odnosno kod "Audi servisa", kao i izgradnja kružne saobraćajnice na ukrštanju ulica Krajiših brigada i Ranka Šipke kod "Čajeveca" (lokacija na MAPI ispod). Još jedna kružna raskrsnica koja je važna, a koja će biti izgrađena u narednom periodu, jeste ona na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita", poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Čubrilović je podržao realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u njihovu realizaciju sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture. On je dodao da je uz zajednički dogovor i saradnju neophodno nastaviti infrastrukturno ulaganje na teritoriji grada, rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije