RP Zgoni II

U Mostaru planirana izgradnja velikog kompleksa zgrada i poslovnih objekata

24.04.2023. 08:48 / Izvor: bljesak.info
RP Zgoni II

Kako je navedeno, ovom odlukom utvrđuju se objekti predviđeni za demoliciju.

Ambulanta, vrtić, upravno administrativni objekt, 11 poslovnih objekata, 18 stambeno-poslovnih objekata, 12 individualnih zgrada te četiri podzemne garaže u planu su za izgradnju u mostarskom naselju Zgoni II.

Navodi se to u Odluci o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana ”Zgoni II”, koja će se naći na sljedećoj sjednici pred mostarskim vijećnicima, piše Bljesak.info.

Kako je navedeno, ovom odlukom utvrđuju se objekti predviđeni za demoliciju, a postojeće stambene, stambeno-poslovne i poslovne objekte koji se ne mogu legalizirati (iz razloga što se nalaze u zaštitnim pojasevima ili na budućim trasama infrastrukturnih sustava) je potrebno ukloniti i omogućiti realizaciju plana.

U protivnom, navodi se u Odluci, došlo bi u pitanje provođenje plana. Dodaje se kako je postojeće objekte u ruševnom stanju potrebno ”odmah ukloniti i ne dozvoliti njihovo dalje urušavanje i korištenje”.

Što se tiče katnosti predviđenih objekata, navodi se da će se kretati do ”maksimalno P+4+M kod kolektivnih stambeno-poslovnih objekata”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije