Radovi u toku

Ponovo iscrtane linije u novoj jednosmjernoj ulici u Banjaluci

15.11.2023. 09:52 / Izvor: Nezavisne novine
BL

Još jedan od koraka koji će zaokružiti cjelokupni koncept jednosmjernog saobraćaja.

U toku je ponovno iscrtavanje svih linija u jednosmjernoj ulici, kao i iscrtavanje novih traka na proširenoj saobraćajnici u Aleji Svetog Save i Ulici Vuka Karadžića, objavljeno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodaju da će sa postavljanjem novih ivičnjaka dobiti novu širinu i saobraćajnicu sa četiri trake, što će značiti bolju prohodnost saobraćaja.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, istakao je da je ovo još jedan od koraka koji će zaokružiti cjelokupni koncept jednosmjernog saobraćaja, jer, prema njegovim riječima upravo ove ulice su žile kucavice grada i najvažnija povezica Istočnog i Zapadnog tranzita.

"Takođe, se radi i na iscrtavanju pješačkih prelaza kod Tržnice, te će i ovaj dio od sutra biti u funkciji za saobraćaj iz pravca Doca prema Gradskom mostu i Kočićevom vijencu", kazao je Stanivuković.

On je najavio da će započeti i proces izmještanja autobuskih stajališta, kao i postavljanja platformi na autobuskim stajalištima, te instalacija pametnih semafora.

"Ovo su svi koraci koje preduzimamo kako bi naša saobraćajna revolucija zaživjela u punom kapacitetu", zaključio je Stanivuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije