Razvoj turizma

Vlada HNŽ-a odobrila 77.000 KM za tri projekta u Čapljini

11.01.2024. 16:55 / Izvor: Fena
hnž

Novčane potpore za tri programske aktivnosti za gradove i općine u HNŽ.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, objavilo je odluke koje se odnose na novčane potpore po tri programske aktivnosti za gradove i općine u HNŽ-u: unaprjeđenije kvalitete okoliša, kvalitetna javna turistička infrastruktura i manifestacije iz turizma.

Na tragu spomenutog, u četvrtak je u službenom posjeti Gradskoj upravi Čapljina boravio županijski ministar trgovine i turizma Emil Balavac koji se sastao s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem i uručio mu ugovore za tri projekta ukupne vrijednosti 77.300 maraka.

Riječ je o projektima "Izmjena i redovno održavanje rasvjetnih tijela na području grada Čapljine", "Nabavka kućica za organiziranje manifestacija" i "Advent u Čapljini".

Uz spomenuto, tema sastanka bila je daljnja suradnja Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a i Grada Čapljine.

Ministar Balavac dobio je informacije o stanju, otvorenim pitanjima, ali i o budućim planovima Grada u sektoru turizma, te zaštite prirode i okoliša, priopćeno je iz Grada Čapljine.

Razgovaralo se i o mogućnostima tješnje suradnje na konkretnim projektima, a napose na projektima razvoja održivog turizma koji je zajedničko strateško opredjeljenje kako Čapljine tako i Županije u cijelosti.

Cilj Ministarstva je da se kroz ulaganje u zaštitu okoliša i javnu turističku infrastrukturu, ali i kroz jačanje prepoznatljivosti tradicionalnih manifestacija, osiguraju preduvjeti za razvijanje kvalitetnih turističkih proizvoda i ponude koja će pridonijeti cjelogodišnjem turizmu i ravnomjernom razvoju turističkog sektora u cijeloj županiji, naglasio je ministar Balavac, istaknuvši kako kroz radno-konzultacijske sastanke želi poslati poruku da je Ministarstvo spremno za tješnju suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u resorima iz svoje mjerodavnosti.

Gradonačelnik Vidić, koji je tijekom sastanka prezentirao nekoliko projekata koji su od velike važnosti za Grad Čapljinu, zahvalio je ministru na posjetu, izrazivši nadu da će Čapljina nastaviti dosadašnju dobru suradnju s Ministarstvom u svim aktivnostima i inicijativama koje se provode u cilju stvaranja boljih uvjeta za život građana i daljnji gospodarski razvoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije