Počeli radovi na izgradnji vodovoda "Leksija"

18.07.2016. 14:21 / Izvor: Akta.ba
Počeli radovi na izgradnji vodovoda 'Leksija'

Vodovod će biti dug oko 31 kilometar,a njime će biti obuhvaćeno oko 120 domaćinstava i biće izgrađen zajedničkim ulaganjima opštine i mještana ovih naselja.

Realizacija projekta izgradnje vodovoda "Leksija" počela je ovih dana. Izgradnjom ovog vodovoda biće riješeno pitanje vodosnabdijevanja Gornje i Donje Lupljanice, Velike Sočanice, Gornjih Cerana i dijela Osinje i to povezivanjem na postojeći vodovodni sistem Dervente.

Vodovod će biti dug oko 31 kilometar,a njime će biti obuhvaćeno oko 120 domaćinstava i biće izgrađen zajedničkim ulaganjima opštine i mještana ovih naselja. Izrada projektno-tehničke dokumentacije povjerena je preduzeću "Invest Inženjering Komerc" iz Banjaluke i ona iznosi oko 26 hiljada KM, dok će za nabavku vodovodnog materijala biti izdvojeno još oko 120 hiljada KM, od čega je učešće opštine iz kapitalnog budžeta oko 70 hiljada, a mještana oko 50 hiljada KM.

Na posljednjem skupštinskom zasjedanju donešena je odluka da se iz sredstava suficita budžeta opštine Derventa za vodovod "Leksija" izdvoji 30 hiljada KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije