Za nastavak izgradnje piste Aerodroma Sarajevo neophodna eksproprijacija

25.04.2017. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Za nastavak izgradnje piste Aerodroma Sarajevo neophodna eksproprijacija

JP Međunarodni aerodrom Sarajevo ovim putem poziva vlasnike zemljišta da se odazovu pozivu na postizanje sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva.

JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, u svrhu povećanja i poboljšanja svojih infrastrukturnih kapaciteta, raspisao je javni poziv radi sporazumnog pribavljanja nekretnina za pristupa realizaciji projekta proširenja osnovnog pojasa poletno-sletne staze aerodroma.

S obzirom na to da dosadašnje aktivnosti nisu rezultirale postizanjem sporazumnog prenosa prava vlasništva nad tim nekretninama, JP Međunarodni aerodrom Sarajevo ovim putem poziva vlasnike zemljišta da se odazovu pozivu na postizanje sporazumnog rješavanja stjecanja prava vlasništva.

Ukoliko se vlasnici označenih nekretnina u roku od 15 dana od dana objave ne jave na ovaj oglas, smatrat će se da nisu zainteresirani za sporazumno rješavanje sticanja prava vlasništva na predmetnim nekretninama te će se u skladu sa odredbama Zakona o eksproprijaciji, kod nadležnog općinskog organa uprave podnijeti prijedlog za eksproprijaciju istih, uz isplatu odgovarajućih naknada u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije