Vlada RS odobrila Bratuncu pola miliona KM za završetak zgrade opštinske uprave

11.11.2021. 08:29 / Izvor: SRNA
opština bratunac

Foto: SRNA

Vlada Republike Srpske odobrila je pola miliona KM opštini Bratunac za završetak gradnje i uređenje zgrade opštinske uprave.

Vlada Republike Srpske odobrila je pola miliona KM opštini Bratunac za završetak gradnje i uređenje zgrade opštinske uprave, u okviru programa pomoći realizaciji investicija, odnosno projekata u lokalnim zajednicama, rekao je Srni načelnik ove opštine Srđan Rankić.

On je istakao da će ta sredstva biti utrošena za izvođenje završnih zanatskih radova u objektu i uređenje prostora oko opštinske zgrade.

Prema Rankićevim riječima, u ugovoru za izgradnju administrativnog opštinskog centra u Bratuncu iz 2019. godine navedeno je da će se njegova izgradnja finansirati sa milion KM donacije Srbije, a po 700.000 će obezbijediti opština Bratunac i Vlada Republike.

"Grubi građevinski radovi su završeni i ostaje da se završe zanatski radovi u objektu i uredi parkiralište i prostor oko zgrade. Očekujemo da će narednih dana ova sredstva biti uplaćena da bi se radovi kontinuirano izvodili", rekao je Rankić.

On je podsjetio da je prvobitni rok za završetak radova krajem decembra prolongiran za dva mjeseca i da očekuje da će do kraja februara radovi biti završeni na ovom objektu i da će na proljeće biti useljen.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom Republike Srpske, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije