Zavirite u najveći stambeno-poslovni objekat "Sarajevo Tower"

02.04.2018. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Zavirite u najveći stambeno-poslovni objekat 'Sarajevo Tower'
OTVORI GALERIJU

U narednih nekoliko dana uspješno se završava podzemni dio sa tri etaže na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower.

U narednih nekoliko dana uspješno se završava podzemni dio sa tri etaže na stambeno-poslovnom objektu Sarajevo Tower. Na ovaj način kako su za poslovni portal Akta.ba potvrdili u kompaniji Smart Invest biće realizirano 40  posto od ukupne investicije čija je realizacija započela 30.07.2017. godine.

U nastavku izgradnje se realizira izgradnja tri etaže predviđeno za tržni centar, poslovne office, vrtić, fitnesse i ostali sadržaji, a nakon toga nastavlja se sa izgradnjom tornja sa 24 etaže stambenog dijela objekta.

U Smart Invest-u  kažu kako su zadovoljni realizacijom projekta, ali i prodajom.

Pogledajte unutrašnjost objekta

 

"Visoki standardi gradnje, odlična lokacija u ulici Kolodvorska I 13 u Općini Novo Sarajevo i povoljne cijene su nadmašili naša očekivanja i interese klijenata iz cijelog svijeta za projekat 'Sarajevo Tower' i do sada je prodato preko 50 posto stambenih, poslovnih i parking kapaciteta", kaže Hamza Velagić, Stručni savjetnik u Smart Invest-u, pojašnjavajući kako su trenutno  u ponudi stanovi  od 2220,00 KM/m², na koju se dodaje PDV, sa popustom do 10 posto, za klijente koji plaćaju 100 posto kupoprodajne cijene stana, a planirano je uskoro povećanje cijene do 10  posto.

Kako je Akta.ba već ranije pisala "Sarajevo Tower" imat će 450 stanova. Za 60  posto stanova već je zaključena prodaja. Na raspolaganju je preostalo oko 40  posto stambenog kapaciteta.

Završetak radova na objektu predviđen je 31.07.2019. godine.

Podsjećamo, investitori ovog projekta su  "Smart Invest" d.o.o. Sarajevo i "Ans Drive" d.o.o. Sarajevo, koji je ujedno i generalni izvođač radova, a za radove na eksterijeru i enterijeru investitori će u skorije vrijeme odabrati podizvođače putem njihovove web stranice.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije