'Prebijeno' 17 miliona dugova na Banjalučkoj berzi

Kapital / BH BERZE

"Prebijeno" 17 miliona dugova na Banjalučkoj berzi

24.10.2019. 08:13 / Izvor: Nezavisne novine

U petoj ovogodišnjoj multilateralnoj kompenzaciji, koja je organizovana putem Banjalučke berze, ukupno je kompenzovano 17.024.778 KM obaveza i potraživanja.

Prema preliminarnim rezultatima, obaveze i potraživanja izravnalo je 577 učesnika.

"Učesnici mogu do 25. oktobra, do 15 časova, ispravljati preliminarne izvještaje o kompenzaciji koja je sprovedena 22. oktobra. Nakon perioda za ispravke, učesnici će dobiti konačne izvještaje", saopšteno je iz Banjalučke berze.

U kompenzaciji su učestvovale i pojedine firme iz Federacije BiH, a potraživanja i obaveze, između ostalih, "prebili" su "Hifa petrol" Vogošća, "Eurosan" Mostar, JP "Hrvatske telekomunikacije" Mostar, Auto-kuća "Bošnjak" Široki Brijeg, "Croatia osiguranje" Ljubuški, "Nuić" Ljubuški i drugi.

U poređenju sa četvrtom ovogodišnjom kompenzacijom, koja je održana u avgustu, ovaj put prebijeno je gotovo 1,8 miliona maraka više, a dugove je kompenzovalo 28 učesnika više.

Prema odluci Vlade RS, u ovoj godini biće sprovedeno ukupno šest multilateralnih kompenzacija. Naredna, a ujedno i posljednja od njih, prema ranijim najavama, biće održana 16. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital