Pavlović International neće u stečaj?

Kapital / BANKARSTVO

Pavlović International neće u stečaj?

U Agenciji za osiguranje depozita navode da je dosadašnja praksa pokazala da su vrlo efikasno štitili osigurane depozite banaka i da će tako biti i u budućnosti.

19.07.2019. 10:37 / Izvor: Akta.ba

Agencija za osiguranje depozita BiH saopštila je da nema informacije da je Agencija za bankarstvo Republike Srpske preduzela bilo kakvu mjeru prema Pavlović International banci iz Bijeljine, koja bi vodila ka stečaju te banke.

Komentarišući navode u pojedinim medijima da je Pavlović International banka pred stečajem, iz Agencije za osiguranje depozita BiH navode da njihovi ovlašteni službenici nisu dali nikakav zvaničan stav medijima o ovoj banci, a pogotovo ne o visini potencijalne obaveze, te da nije praksa da takve podatke daju o bilo kojoj banci.

"Agencija za osiguranje depozita BiH ovu banku posmatra kao i ostale 22 banke članice sistema za osiguranje depozita. Kako samostalna, nezavisna i neprofitna institucija raspolažemo snažnim Fondom za osiguranje depozita i u svakom trenutku je spremna da odgovori na nastupanje `osiguranog slučaja", istakli su u Agenciji za osiguranje depozita BiH.

U ovoj Agenciji navode da je dosadašnja praksa pokazala da su vrlo efikasno štitili osigurane depozite banaka i da će tako biti i u budućnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital