Digitalizacija i održivost kao strateška orijentacija Raiffeisen Banke

17.12.2022. 09:17 / Izvor: Akta.ba

U svečanom prostoru Raiffeisen GALERIJE održano je prigodno druženje sa predstavnicima medija koje Raiffeisen banka tradicionalno organizuje povodom novogodišnjih praznika.

U svečanom prostoru Raiffeisen GALERIJE održano je prigodno druženje sa predstavnicima medija koje Raiffeisen banka tradicionalno organizuje povodom novogodišnjih praznika.

"Raiffeisen tim u BiH je uradio izvanredan posao te se sa zadovoljstvom možemo osvrnuti na proteklu godinu. Implementirali smo aktivnosti u segmentu digitalnog poslovanja, unaprijedili i dodatno prilagodili klijentima naše usluge kako bi njihovo korištenje bilo što jednostavnije. Kao odgovoran bankar tokom godine smo realizovali niz aktivnosti te nam je zadovoljstvo što je renomirana rejting kompanija Sustanalytics dala pozitivnu ocjenu na naš Sustainability Bond Framework koji će biti osnova za izdavanje zelenih obveznica te će se sredstva koristiti za finansiranje održivih projekata koji doprinose pozitivnim društvenim i okolišnim ciljevima", izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke istaknuvši u ovom kontekstu da je Raiffeisen prva banka u BiH kojoj je dodijeljen međunarodno priznati Moody's kreditni rejting - B1 za lokalnu i B3 za stranu valutu.

Raiffeisen banka radi na stalnom prilagođavanju svoje ponude te klijentima nudi održive finansijske proizvode. Ovim aktivnostima Banka dodatno naglašava svoju ulogu u postavljanju trendova na tržištu u segmentu podrške održivom rastu te ESG praksama i standardima.

Tokom godine koju ispraćamo stručni tim Banke vrijedno je slijedio trendove digitalizacije i radio na inovativnim rješenjima koja klijentima omogućavaju lagodnije upravljanje finansijama. Tako je praćenje mišljenja i potreba klijenata rezultiralo unapređenjem aplikacije Raiffeisen Mobilno Bankarstvo.

Kao angažovani građanin, Banka je podržala projekat osnaživanja žena poduzetnica, ali i projekte jačanja finansijske pismenosti mladih. S ciljem pomoći najranjivijih segmenata društva, Raiffeisen banka je nastavila praksu doniranja sredstava u humanitarne svrhe dobrotvornim organizacijama u BiH.

Poslovni uspjeh Banke dodatno potvrđuju i brojna priznanja u 2022. godini, poput nagrade vodeće publikacije u finansijskom sektoru, magazina Euromoney, za „Najbolju banku u BiH“, priznanje Evropske banke za obnovu i razvoj „Najaktivnijeg emitenta finansijskih instrumenata u BiH 2021.“, te domaće nagrade „Zlatni BAM“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital