Ažurirani popis

U januaru smanjen broj blokiranih računa poslovnih subjekata

02.02.2024. 09:46 / Izvor: Akta.ba
cbbih

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH za januar.

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH početkom februara bilo  blokirano 103.816 računa firmi te da 56.753 firme imaju blokiran bar jedan račun.

Ukupan broj blokiranih računa firmi u odnosu na mjesec ranije umanjen je je za 236, a broj firmi koje imaju blokiran bar jedan račun povećan je za 70.

U novom izvještaju, koji sadrži 4.188 stranice (4 manje nego prošli izvještaj) pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital