Američki Excellere Capital Group želi kupiti lošu imovinu Hypo banke

07.02.2015. 08:28 / Izvor: seebiz.eu
Američki Excellere Capital Group želi kupiti lošu imovinu Hypo banke

Američki Excellere Capital Group želi kupiti "lošu" banku koja upravlja preostalom imovinom austrijskog zajmoprimca Hypo Alpe Adria nakon prodaje balkanskih podružnica grupe, priopćila je američka tvrtka u srijedu.

Američki Excellere Capital Group želi kupiti "lošu" banku koja upravlja preostalom imovinom austrijskog zajmoprimca Hypo Alpe Adria nakon prodaje balkanskih podružnica grupe, priopćila je američka tvrtka u srijedu. Kompanija Excellere sa sjedištem u Teksasu navela je u kratkom pozivu da će na konferenciji za novinare u Beču sljedećeg tjedna objaviti ponudu za Heta Asset Resolution, koja upravlja lošom imovinom HYPO-a.

Oni nisu dali financijske detalje, ali su rekli da njihov zamišljeni pristup podrazumijeva da "neće šišati Heta nositelje duga" a mogli bi utrti put za rješavanje pravnih sporova između Austrije i Bavarske tokom čišćenja nereda ostavljenog od Hypo-a.

Austrijski mediji naveli su da je američki Excellere spreman 18 milijardi eura vrijednu imovinu kupiti za jedan euro.

Excellere Capital se opisuje na svojim internetskim stranicama kao investicijsko-bankarska tvrtka s "mogućnošću direktnog ulaganja", a posjeduje iskustva u financiranju i korištenju poslovnih, trgovačkih i hotelskih projekata u istočnoj Europi.

Glasnogovornica Ministarstva financija Austrije izjavila je da vlada nije vidjela nikakvu ponudu iz Excellere-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital