Potvrđeno: Mercator prodan Agrokoru

26.06.2014. 11:33 / Izvor: eKapija.ba
Potvrđeno: Mercator prodan Agrokoru

​Slovenski trgovački lanac Mercator prodan je hrvatskom koncernu Agrokor, objavila je u četvrtak ujutro slovenska novinska agencija STA.

Slovenski trgovački lanac Mercator prodan je hrvatskom koncernu Agrokor, objavila je u četvrtak ujutro slovenska novinska agencija STA.

"Agrokor je kao i konzorcij prodavatelja potvrdio da su svi uvijeti za realizaciju Ugovora ispunjeni i sukladno tome krenulo se u proceduru zatvaranja transakcije koja se očekuje tijekom narednih dana", navodi se u izjavi Agrokora koju dobija portal eKapija.ba.

Prodajni konzorcij dioničara Mercatora prodao je 53 posto Mercatorovih dionica Agrokoru, priopćila je Pivovarna Laško u ime konzorcija.

Podsjetimo, prodajni konzorcij većinskih dioničara Mercatora sklopio je s Agrokorom sporazum o prodaji 53 posto Mercatorovih dionica do 30. lipnja ove godine, po cijeni 86 eura za dionicu. Zadnjih su tjedana povećani pritisci pojedinih političkih i drugih krugova da se ugovor ne realizira. NLB kao banka u 100-postotnom vlasništvu države ima oko 10 posto Mercatorovih dionica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital