Dukat Jelah želi 100-postotno vlasništvo u Uniprometu

24.01.2017. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Dukat Jelah želi 100-postotno vlasništvo u Uniprometu

Ponuđena cijena po dionici je 3,00 KM, što predstvlja 17,6 posto op nominalne vrijednosti dionica.

Dukat Mlin i pekara d.o.o. Jelah -Tešanj objavila je ponudu za preuzimanje kompanije Unipromet d.d. Sarajevo.

Ponuditelj je vlasnik 250.638 dionica Emitenta, što predstavlja 73,3136 posto ukupno emitovanih dionica Emitenta. Lica sa kojim ponudilac zajednički djeluje posjeduje 336.738 dionica Emitenta što predstavlja 98,4986 posto.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 5.133 redovnih dionica na ime što predstavlja 1.5014 posto od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 17,00 KM, koje u trenutku davanja Ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuditelja.

Ponuđena cijena po dionici je 3,00 KM, što predstvlja 17,6 posto op nominalne vrijednosti dionica.

Cilj Ponude za preuzimanje je preuzimanje vlasništva nad kompanijom u 100% iznosu u roku do okončanja ponude za preuzimanje, i razvoj kompanije u dugom roku a to svakako podrazumjeva značajnije povećanje obima poslovanja kao i povećanje produktivnosti i rentabiliteta poslovanja kompanije.

Strateški plan ponuđača je svakako uvođenje modernog korporativnog upravljanja u preuzetoj kompaniji sa korištenjem raznih savremenih internih i externih mehanizama. Ti mehanizni će obezbjediti striktnu kontrolu poslovanja kompanije i učinka uspješnosti rada upravljačkog tima i uposlenika u društvu.

Cilje ponude za preuzimanje je sticanje vlasništva u 100-postotnom iznosu i razvoj kompanije u dugom roku, a što podrazumijeva povećanje obima poslovanja za 20 posto i povećanje prosječne tekuće likvidnosti za 30 posto.

Ostvarivanjem povećanog obima poslovanja u narednim godinama doći će i do novog upošljavanja. Da bi se projicirani ciljevi ostvarili potrebno je unapređivanje korporativnog upravljanja u Unioprometu, a što će biti strateški plan ponuđača.

Za provođenje tender ponude obezbijeđena su sredstva iz vlastitih izvora.

Unipromet, koji je poznat i kao vlasnik preduzeća MS&Wood, ima manje od 30 dioničara, uglavnom fizičkih lica.

Više informacija možete saznati OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital