Usvojen budžet Općine Centar u visini od 49.890.000 KM

05.03.2021. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Usvojen budžet Općine Centar u visini od 49.890.000 KM

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o imenovanju investicionog menadžera Općine Centar Sarajevo.

Na trećoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Centar usvojen je budžet za 2021. godinu u visini od 49.890.000 KM.

U uvodnom izlaganju načelnik Općine Centar Srđan Mandić je kazao da se prilikom planiranja budžeta vodilo računa o smanjenju troškova na svim stavkama od kojih građani nemaju direktne koristi, saopćeno je iz Općine Centar.

"Ne treba napominjati pod kakvim uslovima donosimo ovaj budžet. Zbog pandemije imamo sporije punjenje budžeta. Već sada možemo najaviti rebalans budžeta i uz saglasnost svih vijećnika nakon što dobijemo precizan završni obračun radićemo rebalans. Iako općinski prihodi nisu bili kao prethodnih godina trudili smo se da najranjivije kategorije ne osjete bilo kakve posljedice. Poseban aspekt planiranja budžeta se odnosio na završetak izgradnje škole i obdaništa na Šipu. Osigurali smo 1,9 miliona KM, te smo postigli sporazum sa kantonalnom Vladom da na svaku našu izdvojenu marku isti iznos izdvoji i Vlada KS", naglasio je Mandić.

Općinski vijećnici su nakon rasprave usvojili budžet Općine Centar za 2021. godinu sa pripadajućom odlukom o izvršavanju budžeta.

Dokument "budžet za građane", u kojem će detaljno biti obrazloženi projekti i ulaganja Općine Centar u tekućoj godini, bit će objavljen u narednoj sedmici na internet stranici Općine Centar o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o imenovanju investicionog menadžera Općine Centar Sarajevo, te prijedloge odluka o angažovanju i načinu obavljanja dužnosti predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo, te o izboru članova radnih tijela Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital