Veća vrijednost prodaje i otkupa proizvoda poljoprivrede i šumarstva u RS-u

22.08.2021. 14:11 / Izvor: SRNA
Veća vrijednost prodaje i otkupa proizvoda poljoprivrede i šumarstva u RS-u

Najveća vrijednost otkupa u drugom tromjesečju ove godine od 21,51 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda.

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u drugom tromjesečju ove godine iznosila je 84,77 miliona KM i veća je za tri odsto u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost prodaje u drugom tromjesečju od 53,7 miliona KM bila je kod proizvoda šumarstva i veća je za 10,4 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Prodaja stočarskih proizvoda u drugom ovogodišnjem tromjesečju iznosila je 20,26 miliona KM, ratarskih proizvoda 3,68 miliona KM, voćarskih i vinogradarskih proizvoda 3,67 miliona KM.

Vrijednost otkupa prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Srpskoj u drugom tormjesečju iznosila je približno 34 miliona KM i veća je za 13,4 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u drugom tromjesečju ove godine od 21,51 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i manja je za 9,7 odsto nego u istom periodu prošle godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital