Porodici za ljetovanje potrebno najmanje 930 KM

21.05.2012. 08:55 / Izvor: Glas Srpske
Porodici za ljetovanje potrebno najmanje 930 KM

Četvoročlana porodica iz Srpske koja se odluči za sedmodnevno ljetovanje u Crnoj Gori ili Hrvatskoj samo za smještaj treba da izdvoji najmanje 630, odnosno 820 maraka, dok će one "dubljeg" džepa sedam dana u vrelom Tunisu koštati čitavih 2.570 maraka.

U službi za prodaju Turističke agencije "Sebastijan" u Banjaluci kazali su "Glasu Srpske" da su stanovnici Srpske uveliko počeli sa rezervacijom aranžmana za ljetovanje te da su im ove godine sve povoljnija i primamljivija ljetovališta u inostranstvu.

"Za desetodnevni najam apartmana u grčkom Halkidikiju četvoročlana porodica treba da izdvoji 300 eura, a još toliko je potrebno za hranu. Za sedam polupansiona u privatnom smještaju na Makarskoj rivijeri, u jeku sezone, potrebno je 735 maraka po osobi, dok zakup četvorokrevetnog studio apartmana u Baošićima u Crnoj Gori za deset noćenja košta 680 maraka. Za hranu je potrebno ponijeti još oko 300 maraka", kazala je službenik "Sebastijana" Dragana Račić.

Vlasnik turističke agencije "Happy Travel" u Bijeljini Maja Antić je istakla da je, od stranih destinacija, trenutno najpopularniji vreli Tunis, za koji četvoročlana porodica za sedmodnevni boravak treba da "pripremi" 2.572 marke.

"U ovu cijenu uključen je i prevoz avionom. Sedmodnevni boravak u budvanskom hotelu "Slovenska plaža" u špicu sezone četvoročlanu porodicu koštaće 1.160 KM, dok će u junu ova suma biti 838 maraka. Hotelski smještaj u Petrovcu za isti broj osoba koštaće već od 852 marke, dok će u junu sedam polupansiona biti 630 KM", kazala je Antićeva.

U agenciji "Friend Travel" u Trebinju naglasili su da od ove godine u ponudi imaju i ekskluzivna osmodnevna krstarenja na relaciji Italija - Grčka - Turska koja koštaju od 798 maraka, dok najmlađi plaćaju samo lučke takse.

"Na Crnogorskom primorju, konkretno u Petrovcu, četvoročlana porodica za sedam dana zakupa apartmana treba da izdvoji 320 maraka. Toliki iznos je potreban još za prehranu. S druge strane, privatni smještaj na hrvatskom ostrvu Mljetu košta od 30 evra po danu. Turska je izuzetno primamljiva za turiste, a osam polupansiona iznosi 710 maraka po osobi", zaključio je vlasnik Predrag Turnić.

Turistički radnik u agenciji "Star travel" Danijela Bajić istakla je da su porodice najviše zainteresovane za Grčku i Makarsku rivijeru.

"U Grčkoj polupansion, po osobi i u sezoni, košta 50 eura, a privatni smještaj na Hrvatskom primorju od 150 eura po osobi za sedam polupansiona", rekla je Bajićeva i dodala da su rijetki oni koji mogu pokriti troškove ljetovanja kompletne porodice na nekoj ino-destinaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital