širenje broja destinacija u 2024.

Na banjalučkom aerodromu 120.000 putnika više nego prethodne godine

21.12.2023. 09:08 / Izvor: SRNA
banjaluka

Međunarodni Aerodrom Banjaluka poslovnu godinu završava saobraćajem sa oko 460.000 putnika.

Međunarodni Aerodrom Banjaluka poslovnu godinu završava saobraćajem sa oko 460.000 putnika, što je za 120.000 putnika više nego prethodne godine, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Iz Aerodroma su dodali da je rast saobraćaja u kontinuitetu bio preduslov za širenje broja destinacija u 2024. godini.

"Tako će putnici sa banjalučkog aerodroma, osim Turske, Tunisa, Egipta i Grčke, već od juna moći da putuju na nove destinacije poput Španije, u Barselonu, ali i da izaberu neka od brojnih grčkih ostrva što predstavlja iskorak kako u ponudi, tako i pružanju kvalitetnih usluga putnicima i avio-kompanijama", istakli su u ovom preduzeću.

Nova sezona od aprila naredne godine će, kako kažu, povezivati Banjaluku i sa njemačkim gradom Baden Baden, koji graniči sa Francuskom, Austrijom i Švajcarskom, te će, osim trenutnih saobraćanja na destinacije Bazel, Dortmund, Brisel, Getebor, Štokholm, Memingen, Beč i Beograd, ponuda letova sa banjalučkog aerodroma omogućavati putnicima širi spektar za realizaciju poslovnih, studijskih, turističkih i porodičnih putovanja.

Kako bi putnicima pružio novu i kvalitetniju uslugu, Aerodrom Banjaluka realizovao je i projekte izgradnje dodatnih parking prostora, kao i uslugu transfernog prevoza putnika od aerodroma do gradova u Republici Srpskoj/BiH.

"Početkom godine počinje sa radom fri šop koji će uz ostale uslužne sadržaje ponuditi putnicima sve što im je neophodno prilikom putovanja", naglasili su u Aerodromu Banjaluka.

Iz tog preduzeća su dodali da će park ispred pristanišne zgrade biti koncipiran i projektovan da pruži ugođaj putnicima, uključujući i najmlađe, dok čekaju na svoj let.

"Primarni cilj Međunarodnog Aerodroma Banjaluka u narednoj godini je aerodrom održavati operativnim u skladu sa svim svjetskim i evropskim vazduhoplovnim zahtjevima i standardima, u interesu putnika i avio-kompanija", zaključili su u ovom preduzeću, prenosi banjaluka.net.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital