UDRUŽENJE SINERGIJA Banja Luka - Referentna lista za pružanje usluga konsaltinga, organizacije i izvođenja poslovnih treninga, istraživanja i upravljanja projektima

04.08.2010. 12:26 / Izvor: eKapija.ba
UDRUŽENJE SINERGIJA Banja Luka - Referentna lista za pružanje usluga konsaltinga, organizacije i izvođenja poslovnih treninga, istraživanja i upravljanja projektima

Sinergija udruženje građana iz Banja Luke koje je kao lokalna nevladina organizacija, osnovano u martu 1997. godine od strane eksperata i profesionalaca iz oblasti ekonomije, prava, finansija, poljoprivrede, ljudskih resursa, treninga i obrazovanja.

Misija udruženja je podrška i promocija društveno ekonomskog razvoja, tržišne ekonomije i međuentitetske saradnje kao preduslova za proces demokratizacije u Bosni i Hercegovini.

Visokostručan i profesionalan tim SINERGIJE predstavlja najbolju garanciju budućim klijentima u najviši kvalitet ponuđenih usluga.

O iskustvu koje osoblje Sinergije posjeduje govori i činjenica da je u proteklih deset godina SINERGIJA samostalno ili u saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerima bila uključena u preko 20 razlčitih projekata iz domena konsaltinga, organizacije i izvođenja poslovnih treninga, istraživanja i upravljanja projektima namjenjenih pojedincima, preduzećima, udruženjima i predstavnicima lokalnih zajednica.

Konačno, tehnički kapaciteti koji Sinergiji stoje na raspolaganju (preko 400 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora, konferencijske sale, tehnička pomagala za izvođenje poslovnih treninga...), omogućuju pružanje potpune usluge i najzahtjevnijim klijentima.

Reference – Projekti

* Projekt: Projekt jačanja aktivizma mladih i smanjenje siromaštva u opštini/općini Višegrad kroz programe preduzetničkog samozapošljavanja. Zadatak – fokus na mlade, nezaposlene i potencijalne preduzetnike da pokrenu svoj biznis. Naručilac: UNDP, EK, opština Višegrad. Trajanje projekta Decembar 2009 - Juni 2010.

* Projekt: Ekonomska i socijalna reintegracija preživjelih žrtava mina u BiH. Naručilac - Mercy Corps Scotland - kancelarija Tuzla. Zadatak-poslovni savjeti i trening u razvoju biznis planova za 30 korisnika u BiH. Novembar -Decembar 2009. godine

* Projekat unapređenja organizacije i upravljanja u udruženjima poljoprivrednih proizvođača i udruženjima korisnika voda za navodnjavanje u opštinama Trebinje, Ljubinje, Bileća i Berkovići. Naručilac posla: Jedinica za koordinaciju projekata u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Period: juni - 2009. Godine

* Projekat ubrzanja restruktuiranja preduzeća u Republici Srpskoj putem aktivnog upravljanja portfeljima investicionih fondova. Realizacija projekta: Cadogan Financial UK, Ekonomski institut Banja Luka i Sinergija. Period juni 2008. - juli 2009. godine. Naručilac: Vlada Republike Srpske - Ministarstvo finansija.

* Projekat "Ekonomske i društvene reintegracije preživjelih žrtava mina u BiH" - pružanje usluga treninga iz oblasti vođenja malog biznisa kroz praktičnu izradu poslovnih planova za 30 korisnika u 16 opština regije Doboj i Travnik. Projekat finansiran od strane Mercy Corps Scotland, kancelarija Tuzla (april - avgust 2008. godine)

* Izrada studije o ulozi socijalnih partnera u perspektivi cjeloživotnog stručnog obrazovanja i obuke u BiH. Naručilac: ETF (Evropska trening fondacija ) - Torino. Period: oktobar - decembar 2007. godine.

* Projekat unapređenja preduzetništva na selu - usluge osnovnog istraživanja. Projekat finansiran od strane Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (period - 2007. godina)

* Izrada Strategije razvoja grada Banja Luka za period 2007-2015. godina kao član Konzorcijuma za izradu Strategije koji pored Sinergije čine Ekonomski institut Banja Luka i Institut ekonomskih nauka pri Ekonomskom fakultetu u Banja Luci. Finasijer: Gradska uprava Banja Luka, rok za izradu: oktobar 2007. godine

* Program obuke kroz 5 različitih seminara sa ciljem osposobljavanja menadžmenta udruženja poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj i podizanja njihovih internih kapaciteta. Program obuke proveden u 9 opština: Derventa, Trnovo, Kalinovik, Nevesinje, Berkovići, Rogatica, Čajniče, Novo Goražde i Rudo. Projekat finansiran od strane Jedinice za koordinaciju projekata u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (period: februar - maj 2007. godine)

* Projekat izvođenja obuke za nezaposlene mlade ljude u opštini Trebinje kroz seriju od 11 seminara u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj u Trebinju, podržano od strane DRC-a i GAP-a /januar - maj 2006. godine

* Izvođenje obuke lokalnih konsultanata na projektu pod nazivom “Priprema i izrada investicionih biznis planova za IFAD kreditnu liniju” – projekat Svjetske banke implementiran od strane APCU Banja Luka i PIU Šumarstva i poljoprivrede Sarajevo

* Pregled i ocjena rada nevladinih organizacija angažovanih pod komponentom "Inovativni fond-saradnja NVO i Centara za socijalni rad" u sklopu SOTAC projekta Svjetske banke.

* Izvođenje obuke iz oblasti samozapošljavanja-poljoprivrede u tridesetak nerazvijenih opština Republike Srpske u sklopu projekta "Razvoja nerazvijenih zajednica" Fondacije za razvoj i zapošljavanje RS.

* Izrada plana konsolidacije za preduzeće "22. decembar" iz Banja Luke, saradnja sa IMC Consulting Ltd, mart 2003. godine

* Projekat "Praćenje poslovanja po profitnim centrima u ZTC Banja Vrućica - Teslić", saradnja sa IMC Consulting Ltd, maj 2003. godine

* Izrada plana konsolidacije u T.P. "PROMET" Prnjavor, (juli i avgust 2003. godine)

* Projekat uvođenja programa "Omladinsko preduzetništvо" u izabrane srednje skole iz Republike Srpske, u saradnji sa Business Innovation Programs iz Norveske i Fondom otvoreno drustvo BiH / septembar 2002. godine

* Izgradnja kapaciteta - lokalna uprava u opštini Drvar (EU SSO projekt -2000)

* Mikrokreditiranje za žene u regiji Prijedor (u saradnji sa UMCOR - 2000. - 2001)

* Istraživanje tehnološkog nivoa i potreba SME sektora u regiji Banja Luka (zajednički projekat sa EDA Banjaluka-Mart 2000)

* Istraživanje marketing potreba SME sektora u regiji Banja Luka (zajednički projekat sa EDA Banjaluka-Februar 2000)

* Položaj prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini, (za Eurochambers - Dec Januar 1999)

* Položaj hemijske industrije u Bosni i Hercegovini (za Eurochambers - Dec Januar 1999)

* Istraživanje potreba sa ispitivanjem javnog mijenja za opštinu Kotor Varoš (za DFID - Decembar 1998)

* Istražiivanje potreba sa ispitivanjem javnog mijenja za opštinu Mrkonjić Grad (za DFID - Decembar 1998)

* Projekat "BH business development Intranet" u saradnji sa TALDI Tuzla (1998. sponzorisano od strane Evropske Komisije)

* Priprema i implementacija projekta Mini mljekare "Strogokon" u Gradišci (1997. - projekat sponzorisan od strane DFID i ECHO)

* Projekat "Mreža 10" sa jos 9 lokalnih nevladinih organizacija sa područja čitave BiH (1997.)

* Svjetska Banka - Projekat Lokalne Inicijative, kao provajder mikrofinansijskih usluga sa kreditnim fondom od 2.6 miliona KM. Ovim Projektom pokrivene opštine (Banja Luka, Laktaši, Gradiška, Prnjavor, Srbac, Čelinac, Mrkonjić Grad, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Srpska Kostajnica)

POSLOVNI TRENINZI/OBUKA

* Trening za početnike - Od ideje do biznisa u Šipovo (45 polaznika) - (1997. sponzorisano od strane ARC - American Refuges Council)

* Trening - obuka opštinkog razvojnog tima (12 polaznika) u Srpcu: razvoj strategije, rješavanje problema, komunikacione vještine, priprema projekata i menadžment, kompjuterski trening i učenje engleskog jezika - (1997. - 1998. podrzano od strane ETF)

* Obuka za rad na računarima -Šipovo (150 učesnika do kraja 1998. godine - 1998. podržano od ARC)

* Trening iz oblasti finansijskog menadžmenta za korisnike USAID kredita (1998. podržano od strane USAID BBAC)

* Trening za početnike u biznisu - u saradnji sa EDA Banjaluka (podržano od Phare VET Programme)

* Obuka za computer pre-press - zajednički Projekat sa EKOM i Grafid Banjaluka (podržano od Phare VET Programme) Tehnička obuka za predradnike u proizvodnji stočne hrane - u saradnji sa Udruženjem živinara Republike Srpske (podržano od Phare VET Programme)

* Poslovni trening - "Upravljanje promjenama" (zajednički projekat sa Adižes institutom iz Novog Sada - 2002)

* Poslovni trening - Timski rad i odlučivanje (zajednički projekat sa Adižes institutom iz Novog Sada - 2003)

* Poslovni trening - "Samo-zapošljavanje u poljoprivredi" u periodu oktobar 2003 - juni 2005. u okviru kojeg je obučeno preko 500 poljoprivrednika u 18 opština Republike Srpske (naručilac Fond za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske)

* Serija poslovnih treninga na temu uvođenja poreza na dodatu vrijednost u BiH pod nazivom "Uticaji PDV-a na moje poslovanje" u okviru koje je preko 150 privrednika i poljoprivrednih proizvodjača upoznato sa osnovnim promjenama u sistemu indirektnog oporezivanja u BiH. (Saradnja sa SEED-om, Savezom poslodavaca Republike Srpske, Zajednicom živinara RS, Društvom veterinara RS i Agencijom za lokalni razvoj iz Gradiške.

* Poslovni trening na temu "Ključni pokazatelji za upravljanje preduzećem" - Banja Luka juni 2005. godine

ORGANIZACIJA SEMINARA, JANIH RASPRAVA I OKRUGLIH STOLOVA

* Organizacija okruglog stola na temu "Korporativno upravljanje u BiH i zemljama u tranziciji" u okviru Programa unapređenja korporativnog upravljanja u BiH, juni 2006. godine u saradnji sa IFC i Savezom poslodavaca Republike Srpske.

* Organizacija CEFE seminara (Competency based Economies through Formation of Enterprise) u saradnji sa GTZ (Njemacko društvo za saradnju) i Švajcarskom direkcijom za razvoj i saradnju - SDC.

* Organizacija okruglog stola na temu: “Politika reforme stručnog obrazovanja i obuke – Peer Reviews 2003”.

* Organizacija javne rasprave povodom drugog prijedloga srednjoročne Razvojne strategije BiH (PRSP).

* Prvi Ekonomski forum u Banja Luci (prezentacija projekta EU QIF-a), Banja Luka / Vijećnica - Banski Dvor/, februar 2003. godine u saradnji sa Savezom poslodavaca Republike Srpske

* Organizacija okruglog stola na temu: Pozicija privatnog sektora u RS (1997.)

* Organizacija okruglog stola na temu: Izgradnje ekonomskog sistema u BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom (1997.)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici

TAGOVI:

Sinergija udruženje građana

lokalna nevladina organizacija

eksperati i profesionalaci iz oblasti ekonomije

pravo

finansije

poljoprivreda

ljudski resursi

trening

obrazovanje

misija

podrška i promocija društveno ekonomskog razvoja

tržišna ekonomija

međuentitetska saradnja

demokratizacija

klijenti

osoblje

međunarodni partneri

projekti iz domena konsaltinga

organizacija i izvođenje poslovnih treninga

istraživanje i upravljanja projektima

peduzeća

udruženja

predstavnici lokalnih zajednica

tehnički kapaciteti

vlastiti poslovni prostor

konferencijske sale

tehnička pomagala za izvođenje poslovnih treninga

reference

referenc lista

projekti

Projekat unapređenja organizacije i upravljanja u udruženjima poljoprivrednih proizvođača i udruženjima korisnika voda za navodnjavanje

Opština Trebinje

Opština Ljubinje

Opština Bileća

Opština Berkovići

Ministarstvo poljoprivrede

šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske

Projekat ubrzanja restruktuiranja preduzeća u Republici Srpskoj

investicioni fond

Cadogan Financial UK

Ekonomski institut Banja Luka

Vlada RS

Ministarstvo finansija RS

Projekat "Ekonomske i društvene reintegracije preživjelih žrtava mina u BiH"

pružanje usluga treninga

izrada poslovnih planova

Mercy Corps Scotland

Izrada studije o ulozi socijalnih partnera u perspektivi cjeloživotnog stručnog obrazovanja i obuke u BiH

ETF (Evropska trening fondacija )

Projekat unapređenja preduzetništva na selu

usluge osnovnog istraživanja

Izrada Strategije razvoja

Grad Banja Luka

Ekonomski institut Banja Luka

Institut ekonomskih nauka pri Ekonomskom fakultetu u Banja Luci

Program obuke kroz 5 različitih seminara sa ciljem osposobljavanja menadžmenta udruženja poljoprivrednih proizvođača u RS

Opština Derventa

Opština Trnovo

Opština Kalinovik

Opština Nevesinje

Opština Rogatica

Opština Čajniče

Opština Novo Goražde

Opština Rudo

Projekat izvođenja obuke za nezaposlene mlade ljude

Opština Trebinje

Agencija za lokalni razvoj

DRC

GAP

Izvođenje obuke lokalnih konsultanata

Projekat "Priprema i izrada investicionih biznis planova za IFAD kreditnu liniju"

projekat Svjetske banke

APCU

PIU Šumarstva i poljoprivrede

Pregled i ocjena rada nevladinih organizacija

"Inovativni fond saradnja NVO i Centara za socijalni rad"

SOTAC projekt

Izvođenje obuke iz oblasti samozapošljavanja

Projekat "Razvoja nerazvijenih zajednica"

Izrada plana konsolidacije za preduzeće

22. decembar

IMC Consulting Ltd

Projekat "Praćenje poslovanja po profitnim centrima

ZTC Banja Vrućica

IMC Consulting Ltd

T.P. PROMET Prnjavor

Projekat "Omladinsko preduzetništvо"

Business Innovation Programs

Fond otvoreno društvo BiH

Izgradnja kapaciteta

Opština Drvar

EU SSO projekt

Mikrokreditiranje

UMCOR

Istraživanje tehnološkog nivoa

EDA Banjaluka

Istraživanje marketing

Eurochambers

Istraživanje potreba sa ispitivanjem javnog mijenja

Opština Kotor Varoš

DFID

Opština Mrkonjić Grad

Projekat "BH business development Intranet"

TALDI

Evropska Komisija

Mini mljekara Strogokon

ECHO

Projekat "Mreža 10"

Svjetska Banka

Opština Laktaši

Opština Gradiška

Opština Prnjavor

Opština Srbac

Opština Čelinac

Opština Novi Grad

Opština Kozarska Dubica

Opštiona Srpska Kostajnica

POSLOVNI TRENINZI/OBUKA

ARC American Refuges Council

razvoj strategije

rješavanje problema

komunikacione vještine

priprema projekata i menadžment

kompjuterski trening i učenje engleskog jezika

ETF

Obuka za rad na računarima

ARC

Trening iz oblasti finansijskog menadžmenta

USAID

USAID BBAC

Obuka za computer pre press

EKOM

Grafid

Phare VET Programme

Udruženje živinara RS

Adižes institut

timski rad

Fond za razvoj i zapošljavanje RS

SEED

Savezom poslodavaca RS

Zajednica živinara RS

Društvo veterinara RS

Agencijom za lokalni razvoj

Organizacija seminara

organizacija javnih rasprava

Organizacija okruglog stola

IFC

Competency based Economies through Formation of Enterprise

SDC

Peer Reviews

prezentacija projekta EU QIF a

Dejtonski mirovni sporazum

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital