VGT osiguranje pripojeno Grawe osiguranju

Kapital / IZVJEŠTAJI

VGT osiguranje pripojeno Grawe osiguranju

Društvo DD za osiguranje "VGT" Visoko pripojeno je društvu Grawe osiguranje d.d. Sarajevo.

06.06.2018. 08:20 Izvor: / Akta.ba

Društvo DD za osiguranje "VGT" Visoko pripojeno je društvu Grawe osiguranje d.d. Sarajevo.

Registar vrijednosnih papira u Federaciji BiH, 04.juna 2018. godine izvršio je upis u sistem registracije Registra, korporativnu radnju pripajanje društva DD za osiguranje "VGT" Visoko društvu Grawe osiguranje d.d. Sarajevo.

Na ovaj način su izbrisani vrijednosni papiri oznake VGTVRK1, emitenta DD za osiguranje "VGT" Visoko, količine 30.849, nominalne vrijednosti jedne dionice 230,00 KM, te izvršen upis povećanja kapitala po osnovu pripajanja.

Ukupan kapital nakon izvršenog pripajanja iznosi  8.020.000,00 KM.

Naime, u februaru ove godine Grawe Osiguranje i VGT osiguranje Visoko donijeli su Odluku o reorganizaciji. Odluku je donio Nadzorni odbor Grawe Osiguranja i VGT osiguranja na sjednici održanoj dana 08.02.2018. godine.

Razlozi za namjeravanu reorganizaciju nalaze se u činjenici da su društva učesnici supsidijari dioničkog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG, dakle, vlasnički su povezani, te obavljaju djelatnost u oblasti osiguranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital