GRAWE osiguranje: Svi bez automobila 22. septembra, ali i ostalim danima

22.09.2022. 14:58 / Izvor: Akta.ba
grawe

22. 9. je ujedno i dan koji GRAWE osiguranje kao ekološki osviještena kompanija obilježava uz zanimljive aktivicije.

Svjetski praznik Dan bez automobila obilježava se svake godine, 22. septembra te ima za cilj podizanje svjesti javnosti o opasnosti od prevelikog zagađenja životne sredine, ukazivanje na klimatske probleme i sve veću štetu koju pravimo ozonskom omotaču, kao i promovisanje zdravog načina života. 

Ovaj dan nadasve promoviše razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih kretanja na ulicama uz koje pored doprinosa zaštiti okoliša i životne sredine, stvarate pozitivne rezultate i za svoje fizičko i mentalno zdravlje.

22. 9. je ujedno i dan koji GRAWE osiguranje kao ekološki osviještena kompanija obilježava uz zanimljive aktivicije pa su tako prošle godine poklanjali vauchere za Sarajevsku žičaru klijentima i kolegama koji su se taj dan odlučili za pješačenje ili korištenje alternativnih nemotorizovanih prevoznih sredstava. Ove godine su se odlučili ići korak dalje. 

Naime, i ove godine su pozvali sve svoje uposlenike da poRADE na kolektivnoj ekološkoj odgovornosi te podrže Dan bez automobila na način da na posao dođu biciklom, romobilom ili jednostavno prošetaju!

GRAWE parkiralište

GRAWE parkiralište "Design by Damir Margeta"

Za sve GRAWE AMBASADORE koji su na posao stigli vlastitim biciklom, pripremili su vlastiti GRAWE parking za bicikle ispred centralne zgrade GRAWE osiguranja u Sarajevu ali to nije sve: svojim uposlenicima omogućili su i besplatno korištenje NEXT BIKE bicikala tokom cijele godine.

 

Podrškom NEXT BIKE – projektu, GRAWE osiguranje omogućilo je da na Dan bez automobila, 22.9. cijeli dan besplatne vožnje dobiju i svi ostali registrovani korisnici NEXT BIKE-a.

"Sve negativne promjene u prirodi ukazuju nam na to da je neophodno mijenjati životne navike i poslovne pristupe, kako bi se postigla kolektivna ekološka odgovornost te održivi razvoj za osiguranje bolje budućnosti. Sretni smo da usve GRAWE ECO projekte uvijek i prvo uključujemo naše uposlenike te ih kontinunirano brojnim inicijativama nastojimo poticati, kako bi svojim odgovornim djelovanjem pružali primjer široj poslovnoj zajednici u ostvarivanju brojnih lijepih i pozitivnih priča, kao što je i ova. Ova aktivacija predstavlja potvrdu naše posvećenosti unapređenju kvaliteta života u zajednici te da u skladu sa našom poslovnom i društveno-odgovornom strategijom budemo njen pouzdan član"istakao je predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, Fikret Hodžić.

Tokom ove, ali i svih prethodnih godina GRAWE je iniciralo niz različitih ECO projekata među kojima su I BIH GREEN, GRAWE porodični dan, GRAWE PLANINARI, akcije pošumljavanja i druge. Svojim pozitivnim primjerom GRAWE osiguranje želi potaknuti i ostale kompanije i građane Bosne i Hercegovine da se uključe u projekte zaštite životne sredine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti