Sarajevo: Održana redovna sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH - Odgođeno izjašnjenje o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama

09.07.2009. 09:43 / Izvor: Fena
Sarajevo: Održana redovna sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH - Odgođeno izjašnjenje o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) je, na 33. sjednici, održanoj 8. jula 2009. godine, podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, predlagača Vijeće ministara BiH.

Članovi Komisije su odgodili izjašnjavanje o amandmanima i Prijedlogu zakona o javnim nabavkama BiH za narednu sjednicu Komisije.

Razmatran je i Finansijski izvještaj BHRT-a za 2008., s korekcijama za 2007. i 2008., uz zaključak kojim se predlaže Domu naroda da Finansijski izvještaj s korekcijama primi k znanju, a o istim da se odredi prilikom razmatranja Revizorskog izvještaja za 2008.

Komisija je upoznata s Prijedlogom projektnih aktivnosti s dinamikom realizacije u okviru "Projekta jačanja parlamenata u BiH", a koje je dostavio tim Odjela za međunarodni razvoj Vlade Velike Britanije (DFID) i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital