Kapital / BANKARSTVO

MF banci i "Mikrofinu" odobren kredit od osam miliona eura

12.05.2014. 11:16 / Izvor: SRNA

Evropski fond za jugoistočnu Evropu /EFSE/ odobrio je mikrokreditnom društvu "Mikrofin" i MF banci u 2014. godini kredit u ukupnom iznosu od osam miliona eura.

Mikrokreditno društvo "Mikrofin" će dobiti tri miliona evra za plasiranje više od 2.000 novih kredita, posebno mikro-preduzetnicima iz ruralnih oblasti, dok se MF banci odobrava pet miliona evra u svrhu podrške domaćim mikro i malim preduzećima kroz odobravanje kredita sa dužim rokom dospijeća.

Nova kreditna podrška EFSE-a će dodatno ojačati institucionalni kreditni kapacitet MF banke i "Mikrofina", podržavajući tako zajednički cilj održivog finansiranja mikro i malog preduzetništva u BiH, saopšteno je iz ove banke.

"Mikrofin je naš partner od 2002. godine i drago nam je što gradimo našu saradnju na čvrstim temeljima", rekla je predsjedavajuća EFSE-a Monika Bek.

Direktor Mikrokreditnog društva "Mikrofin" Sandra Lonco naglasila je da je EFSE jedan od njihovih najznačajnijih kreditora, te da je imao je ogroman uticaj na razvoj preduzetništva u BiH.

"Drago nam je da se nastavlja dugogodišnja saradnja i sigurna sam da će ova kreditna linija dodatno unaprijediti naš kapacitet za podršku mikro i malom preduzetništvu u BiH", rekla je Lonco.

Direktor MF banke Srećko Bogunović rekao je da ova banka uspješno ostvaruje ciljeve, primarno u okviru pružanja usluga mikro, malim i srednjim preduzetnicima, omogućavajući im da postanu važan faktor generisanja prihoda i ekonomskog oporavka u poslijeratnom, kriznom i postkriznom okruženju.

"Bez angažmana EFSE-a to bi bilo teško ostvarivo", rekao je Bogunović.

U saopštenju se navodi da je "Mikrofin" vodeća mikrokreditna organizacija u BiH i regionu koja opslužuje više od 45.000 klijenata putem poslovne mreže od 64 poslovnice. MF banku je osnovala u julu 2010. godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

MF Banka

Mikrofin

kredit

finansije

EFSE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital