Podravka po prvi put u 10 godina isplaćuje dividendu

25.03.2016. 11:29 / Izvor: poslovniplus.com
Podravka po prvi put u 10 godina isplaćuje dividendu

Nakon nekoliko godina restrukturiranja trenutno smo u situaciji da nakon dugih 10 godina donosimo prijedlog odluke o isplati dividende, kazao je

U utorak su u Koprivnici održane sjednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke d.d. na kojima su utvrđeni revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2015. godinu te prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za poslovnu 2015. godinu…

Dobit Grupe Podravka za poslovnu 2015. godinu iznosi 397,3 milijuna kuna dok je Podravka d.d. u 2015. godini ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna. Temeljem toga, prijedlogom odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za 2015. godinu, predlaže se i isplata dividende u iznosu od 7,00 kuna po dionici.

“Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako smo trenutno u situaciji da nakon dugih 10 godina donosimo prijedlog odluke o isplati dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima, kada je riječ o akvizicijama iz lovine prešli u poziciju lovca, te napravili pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja”, kazao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke. 

Dodao je da danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada su preuzimali vođenje ove kompanije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital