MasterCard najavio prihvatanje kriptovaluta

11.02.2021. 14:00 / Izvor: Dnevnik.hr
MasterCard najavio prihvatanje kriptovaluta

Činjenica je da ova digitalna imovina postaje sve važniji dio platežnog svijeta.

Svi koji drže bitcoin, u nadi da ona tek pronalazi svoje nove neslućene visine, ranije ovog tjedna dobili su vjetar u leđa nakon što je Tesla objavila da su u siječnju uložili 1,5 milijardi dolara u tu kriptovalutu.

To je samo po sebi bilo dovoljno da bitcoin odleti na novi rekord od preko 48.000 dolara, a čini se kako bi to mogao biti samo početak.

Iz MasterCarda su u srijedu najavili integraciju kriptovaluta u svoju mrežu kasnije ove godine. MasterCard zapravo već nudi kartice za kriptovalute, no one su rezultat partnerstva s prodavačima koji kriptovalute pretvaraju u tradicionalne valute, nakon čega se obavlja transakcija.

Ova najava iz MasterCarda zapravo znači eliminaciju posrednika u kartičnom poslovanju kriptovalutama, odnosno izravne transakcije u kriptovalutama, što bi trebalo biti brže i jeftinije.

"Što god mislili o kriptovalutama, ostaje činjenica da ta digitalna imovina postaje sve važniji dio platežnog svijeta.MasterCard nije ovdje da vam preporuči da počnete koristiti kriptovalute. Mi smo ovdje da omogućimo korisnicima, trgovcima i tvrtkama da premještaju digitalnu imovinu, tradicionalnu ili kripto, kako god žele", rekao je Raj Dhamodharan, šef MasterCardovih proizvoda za digitalnu imovinu

Dhamodharan, međutim, kaže da će MasterCard prihvatiti tek nekoliko probranih kriptovaluta, odnosno onih koje zadovoljavaju određene privatne, sigurnosne, legalne i standarde učinkovitosti.

Drugim riječima, većina takozvanih altcoina, neće biti prihvaćena.

MasterCard slijedi PayPal koji je još prošlog listopada najavio platformu putem koje će se kriptovalute moći kupovati, prodavati i koristiti za plaćanje.

 

Foto:AFP

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital