Kapital / IZVJEŠTAJI

U novembru 2007. godine prodato 56 Peugeota

10.12.2007. 14:32 / Izvor: eKapija.ba

Peugeot nastavlja uzlaznu putanju u rastu prodaje na bh. tržištu. U novembru ove godine prodato je 56 automobila, tako da je Peugeot već zaključno sa 1. decembrom nadmašio kompletnu prošlogodišnju prodaju za 47%.

Najprodavaniji model putničkog automobila bio je Peugeot 207, ali ni najnovija 308-ca , koja se na tržištu BiH pojavila početkom novembra, sa prodatih 11 primjeraka, ne zaostaje puno za 207-com.

Od komercijalih vozila Partner VU je cijelu godinu imao najbolju prodaju a u novembru je prodat u 14 primjeraka, saopćeno je iz Vermonta, genaralnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

"Peugeot je ove godine uložio mnogo napora i pažnje da svojim kupcima i svim ljubiteljima automobila izađe u susret prilagođavajući svoju ponudu njihovim željama i zahtjevima. Stalno usavršavanje, unapređenje tehnologije i lansiranje novih modela su samo neke od naših glavnih poslovnih strategija na globalnom nivou. Tako je i novi model 308, svojom pojavom na bh. tržištu izazvao višestruko pozitivne reakcije koje su se odrazile i na prodaju u ovih mjesec dana. Peugeot 308 je nagrađen Zlatnim volanom za 2007. što je samo potvrda kvaliteta i prave strategije ovog francuskog proizvođača" istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital