Kapital / IZVJEŠTAJI

U oktobru desezonirana industrijska proizvodnja u BiH veća za 1,4 posto

30.11.2018. 11:40 / Izvor: SRNA

"Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u oktobru bilježi rast od 1,4 odsto u odnosu na septembar", saopštila je Agencija za statistiku BiH.

U oktobru ove, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi rast od 2,3 odsto.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda u oktobru veća je za 9,1 odsto u odnosu na septembar, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,6 odsto, intermedijarnih proizvoda za tri odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,2 odsto, dok je proizvodnja energije manja za 5,7 odsto.

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 8,1 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za sedam odsto, intermedijarnih proizvoda za 4,4 odsto, dok je proizvodnja energije manja za 0,9 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 1,9 odsto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital