Za programe i projekte iz oblasti tehničke kulture 144.849,20 KM

Kapital / IZVJEŠTAJI

Za programe i projekte iz oblasti tehničke kulture 144.849,20 KM

26.07.2019. 08:29 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH je, po okončanom javnom natječaju, utvrdila listu korisnika i raspodjelu prihoda ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću koji su pripali Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta. Od dijela prihoda uplaćenih u Budžet Federacije BiH u 2018. godini, iznos od 144.849,20 KM je odobren za finansiranje programa i projekata promocije tehničke kulture.

Za projekt „Promocija tehničke kulture“ na javni konkurs se prijavilo 47 udruženja, dok za projekt „Udruženja koja se bave inovacijama za nagradni fond za nagrađivanje inovatora za inovacije od međunarodnog značaja“ nije bilo prijava. Od ukupnog broja prijava 21 udruženje je uvršteno na rang-listu korisnika sredstava, do iznosa raspoloživih sredstava.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će u roku od 30 dana, od dana stupanja na snagu ove odluke, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena. Obaveza korisnika je da najkasnije do 31.12.2019. godine ovom ministarstvu dostave izvještaj o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će najkasnije do 1. marta 2020. godine, dostaviti informaciju o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih korisnicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital