Dopredsjednik LinkedIna iznio dva savjeta za uspješnu poslovnu karijeru

15.06.2017. 14:41 / Izvor: Akta.ba
Dopredsjednik LinkedIna iznio dva savjeta za uspješnu poslovnu karijeru

Izvršni dopredsjednik LinkedIna Mike Gamson ponudio je studentima diljem svijeta dva savjeta ukoliko žele napraviti karijeru u poslovnom svijetu.

Izvršni dopredsjednik LinkedIna Mike Gamson ponudio je studentima diljem svijeta dva savjeta ukoliko žele napraviti karijeru u poslovnom svijetu. Sigurno da ga vrijedi poslušati, ipak je jedan od vodećih ljudi društvene mreže s najvećim potencijalom za rast.

A i bez njega se niti jedan od deset tisuća zaposlenih u 30 zemalja svijeta ne bi domogao pozicije. Jer, Gamson je odgovoran za marketing, zapošljavanje, traženje talenata, slaganje timova, nadgledanje timova...

Ponekad se čini da ima stotine klonova jer čudi kako stigne sve to što stigne. Ali, zna se organizirati i bio je otpočetka svjestan što želi, a sad dijeli i savjete drugima. Da, stigne čak i to! Pa, evo dva velika savjeta koja je odlučio podijeliti sa cijelim svijetom.

1. Odredite koji cilj želite dostići

Već nakon nekoliko mjeseci na fakultetu, jasno je da nema smisla planirati život u detalje. U suprotnom, čeka vas razočaranje. Stoga, ne treba raditi plan za sljedećih 20, deset ili pet godina. Radije pokušajte odrediti što točno želite, koji su vam ciljevi. Znači, prvo morate znati što želite, to je prvi korak. Ako to znate, odlično, najbitniju ste stvar već napravili i nakon toga treba napraviti strategiju kako tu želju ispuniti. Ako pak ne znate što biste, onda morate "na papir" staviti sve interese koje imate i na temelju toga si odrediti cilj ili ciljeve.

2. Usavršite svoju ulogu prije no što krenete dalje

Ponekad treba ići sporije da biste krenuli brzo. Možda zvuči smiješno, ali daleko od toga. Usavršite se u onome čime se bavite, znajte svaki detalj pred sobom jer to vam može samo pomoći kad krenete dalje. I nemojte krenuti dalje prije no što ste dosegli fazu iznad koje više nema ništa no napraviti korak dalje i baviti se drugim stvarima koje su bitne da dođete do cilja. Ujedno, na ovaj način postajete strpljiviji, a to će vam kasnije samo koristiti.

Izvor: http://www.ictbusiness.info

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera