Bh. biznismen iz San Francisca Muamer Čisija primljen u prestižni Forbesov tehnološki savjet

29.10.2022. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Muamer Čisija

Bosanskohercegovački biznismen iz San Francisca Muamer Čisija primljen je u prestižni Forbesov tehnološki savjet (Forbes Technology Council), zajednicu za tehnološke rukovodioce svjetske klase.

Bosanskohercegovački  biznismen iz San Francisca Muamer Čisija primljen je u prestižni Forbesov tehnološki savjet (Forbes Technology Council), zajednicu za tehnološke rukovodioce svjetske klase.

Muamer Čisija je bio tek dječak kada je rat u Bosni 1990-ih pogodio njegov rodni grad. On i njegova porodica izbjeglii su u Dansku, a on je na kraju završio MBA program na jednom od najelitnijih univerziteta na svijetu Stanford University Stanford Graduate School of Business.

Koristeći svoje obrazovanje i svoje veze, Čisija se 2009. godine udružio sa suosnivačem Harisom Memićem na izgradnji brzorastuće softverske firme Symphony. Symphony je globalna kompanija za razvoj i dizajn softvera koja radi sa nekim od najprepoznatljivijih kompanija sa liste Fortune 500 i najbrže rastućim startupima u ekosistemu Silicijumske doline. Symphony ima preko 600 zaposlenih u 12 zemalja širom Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Evrope, Afrike i Azije.

Kao prihvaćeni član Vijeća, Čisija, suosnivač i predsjednik Symphony, ima pristup raznim ekskluzivnim mogućnostima osmišljenim da pomognu Symphony-u da dosegne vrhunac profesionalnog utjecaja. Muamer će se povezati i sarađivati ​​sa drugim uglednim liderima na privatnom forumu.

Čisija će također biti pozvan da radi sa profesionalnim uredničkim timom kako bi podijelio svoje stručne uvide u originalnim poslovnim člancima na Forbes.com, te da zajedno sa drugim stručnjacima doprinese objavljenim panelima za pitanja i odgovore.

“Imao sam zadovoljstvo upoznati Muamera tokom mojih poslovnih putovanja u San Francisko. Muamer je profesionalac svjetske klase, koji doprinosi zajednici isto koliko i poslovnom svijetu. Od kada smo se upoznali, on je veliki pobornik i donator Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.  Čestitam prijatelju Symphony-u i tebi! Nastavite predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svijetu kao do sada”, napisao je Edhem Eddie Čustović, univerzitetski profesor na La Trobe Univerzitetu u australskom Melbourneu i doktor elektrotehničkih nauka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti